Een aantal weken geleden hadden mijn uitgever en ik een prachtig idee omdat wij beiden dagelijks vragen krijgen van ondernemers die ook een boek willen schrijven over hun vakgebied. Waarom zetten wij niet samen een programma op, waarin je als ondernemer leert je expertstatus te verhogen door middel van het schrijven van je boek? We spraken er een uurtje over en zagen het helemaal zitten. Op weg naar huis sloeg echter bij ons allebei de twijfel toe. Wat als we de zaal niet vol krijgen? Wat als de mensen niet het bedrag willen betalen wat wij in gedachten hebben? En, er is toch al vast een dergelijk programma? Wij twijfelden absoluut niet aan ons vermogen om dit te kunnen doen. Wij hadden wel allerlei gedachten over wat anderen ervan zouden vinden of juist niet…

Angsthaas en Stuntkip: Spruitjes, ondernemenEn toen moest ik denken aan een filmpje van Sesamstraat, dat ik laatst zag. Angsthaas en Stuntkip: Spruitjes. Bekijk na het lezen van deze blog het filmpje maar eens. (gebruik deze link voor het filmpje)  En als je niet kunt wachten, kijk dan gewoon nu meteen :) . Want waar gaat het filmpje over? Angsthaas is een verslaggever die verslag doet van de stunts van Stuntkip. Alleen… het zijn eigenlijk helemaal geen stunts. De kip vindt het namelijk helemaal niet zo bijzonder wat hij doet, alleen de angsthaas ziet telkens allerlei beren op de weg… 

Herkenbaar?

Hoe ga jij als ondernemer om met kansen en nieuwe ideeën? Zie je de mogelijkheden of juist de problemen? Ben jezelf daar eens bewust van. Want als je vooral de beren ziet, mis je kansen. Je maakt je zorgen om zaken die misschien kunnen gebeuren en dat maakt je passief. Maar het kan ook nog erger. Door het vermijden van risico’s, loop je juist een risico doordat je de regie uit handen geeft! Geloof je me niet? Kijk dan vooral naar het filmpje en naar het resultaat van Angsthaas.

Ik pakte diezelfde avond nog de telefoon en zei tegen mijn uitgever: “Maarten, kijk naar dit filmpje, we gaan het gewoon doen!” Dus dat programma voor al die ondernemers die nu eindelijk wel eens hun boek willen schrijven, komt er. Dinsdag 15 april is de informatiebijeenkomst in Huizen. In mijn volgende blog volgt hier meer informatie over. Mocht je voor die tijd al vragen hebben, laat het mij dan weten met een e-mail of via een reactie op deze blog. En wil je meer weten over hoe een ondernemer/wereldreiziger als ik met risico’s omga? Lees dan hoofdstuk 6.2 van mijn boek Ondernemen is net reizen (Klik hier om het te bestellen!)

En jij? Hoe ga jij na het lezen van dit blogartikel om met kansen en risico’s? Ik zou het heel leuk vinden om van je te horen of te lezen wat jij vanaf nu anders gaat doen!

Deel het hieronder bij de comments… als je durft! 

 

PS: op de website van Multiraedt kun je in de rechterkolom een gratis E-book downloaden met de eerste vijf hoofdstukken van mijn boek Ondernemen is net reizen!
 
Categorie Organisatie Advies