Gratis E-Book: Geruisloze terugkeer van een besloten vennootschap naar IB-onderneming

Zit uw onderneming wel in het juiste jasje?

Volgens het bureau voor de statistiek zijn er in Nederland ruim 334.000 bedrijven, die gedreven worden met als rechtsvorm de besloten vennootschap.

Uit ervaring blijkt steeds weer dat er bedrijven zijn met de bv als rechtsvorm, die beter als een IB-onderneming gedreven kunnen worden.

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom ooit is gekozen voor de bv als rechtsvorm, wat toen mogelijk een goede keuze was, maar nu misschien niet meer. Het is mijn indruk dat veel ondernemers niet weten, dat er mogelijkheden zijn om zonder belastingheffing de bv in te ruilen tegen een IB onderneming.

Daarnaast zijn er niet veel accountants die hun cliënten daar op wijzen. Dat heeft enerzijds te maken met de complexiteit van de regeling en anderzijds is het vaak niet in het belang van de accountant. Accountantskosten van een bv zijn nu eenmaal veel hoger dan die van een IB-onderneming.

Als u gratis “de geruisloze terugkeer” download en doorneemt, dan krijgt u wel een idee of het iets voor uw onderneming is. De conclusies van de rekenvoorbeelden zijn eenvoudig te begrijpen. De rekenvoorbeelden zijn overigens op basis van een kleine onderneming, maar de systematiek gaat net zo goed op voor een grotere onderneming.

Nadat u “de geruisloze terugkeer” heeft gelezen zult u ongetwijfeld veel vragen hebben. Bijvoorbeeld of het voor u interessant is, en hoe het zit met personeel of uw bankkrediet, of ……

Nadat u hiernaast uw gegevens heeft ingevoerd en op de download knop heeft gedrukt, kunt u de gids vervolgens gratis downloaden. Daarmee gaat u tevens akkoord met het gebruik van uw gegevens door Marc Couteaux en Multiraedt, zodat zij u eventueel kunnen benaderen met relevante informatie en/of aanbiedingen.

Privacyverklaring:
Wij respecteren de privacy van bezoekers van de website en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Verwerking van de persoonsgegevens gebeurt op een wijze, die in overeenstemming is met de eisen die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt. Uw gegevens worden derhalve onder geen beding aan derden ter beschikking gesteld. U kunt bovendien te allen tijde middels de unsubscribe button het gebruik van uw gegevens stopzetten.

  Categorie Juridisch Advies
© Multiraedt 2018