Het besluit is genomen: ik ga mijn bedrijf verkopen!

Elke ondernemer krijgt er mee te maken. Vroeg of laat. U heeft een besluit genomen; u hebt besloten tot het verkopen van uw bedrijf, de onderneming waar u jarenlang keihard voor hebt gewerkt. U was meer op uw bedrijf dan thuis. De reden voor de verkoop kan de leeftijd zijn, maar er kunnen natuurlijk ook andere aanleidingen zijn zoals het toe zijn aan een nieuwe uitdaging, het noodgedwongen verkopen door bijv. gezondheidsredenen, het willen cashen, de wens naar vrijheid  etc. etc.

U verkoopt uw bedrijf één keer !

Het verkopen van uw bedrijf is een ingrijpende en intensieve aangelegenheid. Ingrijpend omdat u een dergelijke beslissing 1 keer in uw leven neemt, intensief omdat bij de verkoop van een bedrijf vele aspecten en afwegingen om de hoek komen kijken. Uw bedrijf verkopen doet u niet elke dag.

U hebt de beslissing genomen en u bent u bewust van de emotionele aspecten van een bedrijfsovername. Want U neemt afscheid van uw levenswerk. En dan zijn er natuurlijk de financiële, fiscale en juridische factoren.

En practische vragen:verkoop bedrijf

 • Is mijn bedrijf verkoopbaar?
 • Wat is de waarde van mijn bedrijf?
 • Wie bepaalt de fair market value?
 • Hoe vind ik een koper voor mijn onderneming?
 • Hoe verloopt het traject van bedrijfswaardering tot bedrijfsoverdracht?
 • Welke informatie geef ik op welk moment aan de koper?
 • Op welke wijze wordt de continuïteit voor mijn medewerkers geborgd?
 • Wie gaat alle stappen en fases van de bedrijfsoverdracht naar geldende normen
  en middels contractuele vastlegging volgens de  fiscaal / juridische regelgeving begeleiden?
 • Wie gaat voor mij onderhandelen?
 • Hoe wordt een eventuele nabetaling gegarandeerd?
 • Hoe vindt de feitelijke overdracht van mijn bedrijf in de praktijk plaats?
 • Hoe weet ik zeker dat mijn bedrijfsmakelaar aan de vereisten voldoet?
 • Hoe weet ik dat hij voor mij het optimale resultaat uitonderhandelt?
 • Hoeveel belasting over de transactie moet ik uiteindelijk betalen?
 • Zijn er faciliteiten om belastingheffing te verminderen of uit te stellen?HH
 • Hoe beleg ik de opbrengst van de verkoop van mijn bedrijf het beste?

 

Het Verschil

Een ervaren bedrijfsmakelaar maakt Het Verschil als u uw bedrijf wilt verkopen of een onderneming wil overnemen. Een bedrijfsmakelaar is uw vertrouwenspersoon als het gaat om bedrijfsopvolging; hij is uw "BusinessPartner" tijdens de begeleiding van de bedrijfsovername. Hij vindt kopers voor uw bedrijf, hij wikt en weegt met u, hij onderhandelt met u, voor u, hij loodst het proces van de verkoop van uw bedrijf, van bedrijfswaardering tot de bedrijfsoverdracht.  Ingeval van een overdracht van aandelen zal de verkoop van uw bedrijf bij de notaris bekrachtigd worden. BUBBLES!

 

Pleun Bakker: Google auteur

 
Categorie Financieel Advies