loopbaanbegeleidingHet bereiken van de leeftijd 45 plus is veelal geen verdienste; je bent gezond en gedreven bezig met jouw werkzaamheden.Totdat er plots een reorganisatie en fusie aankomt en jouw positie los komt te staan in de nieuwe organisatie.

Er gaan dan veel zaken door je hoofd en woede en verdriet wisselen in hoog tempo de wacht in je lichaam. De gang van zaken in het bedrijf wordt erdoor gekleurd en de medewerkers zijn stil en somber. De groei van het besef, dat je overbodig verklaard wordt, groter en groter. Het is in deze omstandigheden moeilijk om jezelf moed in te blijven spreken en de hulp van buitenaf blijft uit.

In zulke gevallen is het goed om een ''spiegel'' voorgehouden te kunnen worden en de hoop op een goede werktoekomst te doen toenemen. Het beste kan dit gebeuren door een mensen mens...een netwerker met gevoel voor jou en jouw situatie. Een partner met wie je erover kan lachen en huilen maar die tevens beschikt over een netwerk om vooruit te komen.

Met een netwerk, een spiegelende coach en een vastomlijnd stappenplan is het eerste stapje gezet op de arbeidsmarkt; gesprekken voeren met jezelf en met anderen vormen de tweede grotere stap. De allergrootste stap evenwel is die vanuit je eigen kracht denken en doen in het vervolg en doelgericht inzetten voor jouw volgende positie: medewerker,ondernemer,interimmanager,directeur.

Professionele loopbaanbegeleiding van werkzoekenden is nog zo saai niet....je moet alleen wel die eerste stap zetten anders gebeurt er niets. Of beter gezegd iets dat jij niet wil.

 
Categorie Organisatie Advies