marketing automationB2B marketing is de afgelopen jaren radicaal veranderd. Omdat niet alleen de consument maar ook potentiële zakelijke kopers steeds meer onderzoek doen op internet, hebben ze minder vaak en ook pas later in het aankoopproces contact met de verkoop-medewerkers van je onderneming.

Deze ontwikkeling heeft ervoor gezorgd, dat je als b2b-marketeer steeds meer verantwoordelijk wordt voor het verzorgen van het eerste contact met potentiële klanten (lead generatie) en hen daarbij op de juiste momenten dient te voorzien van relevante informatie.

Tegelijkertijd staan b2b-marketeers steeds meer onder druk om nieuwe technologische ontwikkelingen (zoals social media) bij te houden en in te zetten, kosten te besparen en de toegevoegde waarde van hun inspanningen aan te tonen aan het algemeen management.

Marketing automation software kan je helpen om deze uitdagingen het hoofd te bieden:

Marketing automation vervangt losse systemen voor e-mailmarketing, webanalyse, lead nurturing, campagne management en rapportage in één oplossing, die marketingprocessen stroomlijnt en data deelt met verkoop.

Dit maakt het voor jou als b2b-marketeer makkelijker om online marketing-campagnes uit te voeren en de resultaten ervan bij te houden. Door deze besparingen in tijd en energie ontstaat er weer ruimte om nog creatievere online-marketing-campagnes te bedenken en uit te voeren.

Met goede marketing automation software is het mogelijk enkele tijdrovende taken te automatiseren, zoals onder andere:

  • het kwalificeren van leads (leadscoring aan de hand van vooraf vastgelegde regels),
  • het aanbieden van content op basis van het bezoekgedrag van leads en
  • het optimaal timen van campagne boodschappen.

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met marketing automation is het aan te raden om grondig te onderzoeken, welke leverancier de meeste waarde biedt voor het beschikbare budget. Dit onderzoek van David Raab concludeert, dat de 4 "best value" providers op dit moment HubSpotRight On InteractiveAct-On Software en Pardot zijn.

Een ander interessante bron om in kaart te brengen welke marketing automation oplossing je verder zou kunnen helpen met het verbeteren van je lead generatie activiteiten is G2Crowd.

Heb jij als B2B-marketeer al ervaringen met marketing automation dan nodig ik je van harte uit om hieronder je ervaringen te delen!

Wil je meer weten over B2B lead generatie: download onze whitepaper "Digital Marketing Strategie voor B2B"

fotocredit
 
Categorie Marketing Advies