De kans dat een financieringsaanvraag goedgekeurd wordt, door banken wordt steeds kleiner. Alleen als je exact weet aan welke criteria de aanvraag moet voldoen, is de kans op goedkeuring aanwezig. Banken keuren een financieringsaanvraag vaak af op zekerheid, branche, en liquiditeit.

Alternatieve financieringsbronnen:

24448438_s, financieringGelukkig ontstaan er steeds meer alternatieve financieringsbronnen zoals crowdfunding, microfinanciering, investors, en kredietunies. Gezien de explosieve groei hiervan zal hiervan het "kaf van het koren"gescheiden moeten worden en is het de kunst om de juiste partij eruit te halen.

Omdat crowdfunding momenteel erg "hot" is, ga ik daar wat dieper op in.

Bij crowdfunding heb je bijvoorbeeld bedrijven die werken met een achtergestelde lening, zoals "Crowd About Now", maar ook bedrijven die met participaties werken zoals "Symbid".

Voorwaarden hierbij zijn onder meer:

  • dat de ondernemer altijd een goed bedrijfsplan heeft
  • goed voorbereid aan het traject begint en
  • dat de potentiële ondernemer al een gedeelte van de benodigde financiering kan halen uit zijn / haar netwerk.

Ongeveer 30% is er vanuit het eigen netwerk minimaal nodig, om vertrouwen van de externe partijen te wekken. De potentiële ondernemers, die in zee gaan met een soliede crowdfunding initiatief, ontlenen daaraan een zekere geloofwaardigheid. Zij ondergaan namelijk een behoorlijke screening en zullen hun plan goed moeten kunnen verdedigen. Dat zal het ook weer makkelijker maken om geld via het eigen netwerk te verkrijgen, aangezien zij kunnen terugverwijzen naar de crowdfunding website.

Investeerders op hun beurt kiezen vaak een investering uit waarmee zij een bepaalde connectie hebben. Dit kan een bijvoorbeeld een bedrijf zijn uit de horeca-branche, waarin de investeerder vanuit zijn verleden ervaring heeft opgedaan. Het voordeel voor de ondernemer kan zijn dat hij / zij dan direct ambassadeurs heeft voor de nieuwe onderneming. Op deze manier wordt het bedrijf direct gepromoot, wat voor een nieuw bedrijf van essentieel belang is.

 

De Goede zaak kan u helpen om het juiste pad te bewandelen.

 
Categorie Organisatie Advies