basis bezoekers aantrekkenAls verse stagiaire bij One4Marketing moet ik alles nog leren van Inbound Marketing. Vandaag ben ik begonnen met de Inbound Marketing Cursus van Hubspot. Ik zal mijn ervaringen en leerpunten delen door middel van drie blogs over de basis van Inbound Marketing. Dit blog zal vooral gaan over het aantrekken van bezoekers en hoe je dat het beste kunt doen.

Als je een website hebt gemaakt wil je graag leads genereren. Die term zei mij niet veel, maar nu weet ik dat dat mensen zijn die hun gegevens invullen op jouw website. Het is natuurlijk jouw doel dat die mensen ook daadwerkelijk klanten worden.

Je trekt mensen naar jouw website door interessante content, een mooi design en de juiste teksten aan te bieden. Een website met de juiste zoekmachineoptimalisatie kan veel bezoekers trekken, maar je moet ze daar ook houden. De ervaring van het verblijf op jouw website moet memorabel zijn en indruk maken op de bezoeker.

Buyer persona’s

Richt je website op je buyer persona’s. Bedenk wie jouw producten of diensten echt nodig hebben en bedenk wat de kenmerken zijn van die personen. Spreek hen vervolgens aan door de juiste taal te gebruiken zodat zij alles begrijpen. Denk hier ook aan bij het instellen van je zoektermen.

Als je je buyer persona’s helemaal begrijpt, kun je ze ook leiden op je website. Jij kent als geen ander de content op je website, dus jij kan een pad voor je buyer persona’s vrij maken. Door voor je buyer persona’s en zoekmachines je keywords optimaal te gebruiken zul jij als eerste gevonden worden.

Denk dus goed na over wat je op je website zet en ontdek je buyer persona’s zodanig dat je hen altijd aanspreekt.

Bloggen maakt jou de expert

Bloggen zou een standaard onderdeel moeten zijn van elke website, net zoals een homepagina. De voordelen zijn ontelbaar en iedereen kan het! Minstens tweemaal per week bloggen kan zorgen voor meer bezoekers, leads en zelfs klanten.

Nu vraag je je misschien af waarover je dan zou moeten bloggen. Je kunt bloggen over jouw producten en diensten, maar ook over je expertise op dat gebied. Wees vooral behulpzaam en educatief in je blogs. Smeer je lezers geen producten aan, maar geef hen oplossingen voor hun problemen en antwoorden op hun vragen. Jij zal opvallen als expert met de beste kennis.

Er zit wel een verschil tussen een lifestyle blog (zoals cocogold.nl van onze collega Nicole) of een zakelijk blog (zoals dit blog).

Zakelijk bloggen doe je zo:
- schrijf opmerkelijke inhoud, hiermee trek je de bezoekers naar je toe
- creëer blogs die het waard zijn om over te praten
- schrijf content voor je buyer persona’s
- ga niet je producten aanprijzen, maar wees educatief
- bespreek 1 onderwerp per blog

Weet dat elke blogpost een eigen websitepagina krijgt. Elke pagina die toegevoegd wordt geeft weer een nieuwe kans om goed gevonden te worden door bezoekers die zoekmachines gebruiken. Let daarom goed op de titels van je blogs, de keywords die je gebruikt en de links die je in de blog verwerkt.

Zorg dat je foto’s gebruikt om aandacht te trekken, dit maakt je blog aantrekkelijker. Blijf fris en relevant. Kwalitatieve content is cruciaal voor een goede blog. Als je eenmaal begint met bloggen, blog dan minstens twee keer in de week.

Social media betekent interactie!

Social media is een middel wat gebruikt kan worden voor vele doeleinden. Gebruik het ook alstublieft! Er wordt meer tijd besteed op social media dan op Google. Het is dus belangrijk om de focus niet alleen te leggen op zoekmachines.

Door actief deel te nemen aan social media is er een grote kans dat de traffic op je website verhoogd wordt. De aantrekkelijke presentatie van jouw bedrijf op social media zal bezoekers aantrekken om verder te kijken. Interactie in combinatie met kennis delen maakt jou de expert.

Tevens is social media een goed middel om service te bieden aan bestaande klanten en mogelijk nieuwe klanten. Het geeft de mogelijkheid om te communiceren met mensen van over de hele wereld.  Jouw doelgroep is ook actief op social media, meer dan 2 miljard mensen zitten op social media. Het grote bereik zorgt voor veel mogelijkheden om informatie te zenden, maar vergeet niet menselijk te blijven. Je moet niet alleen delen, maar ook in gesprek gaan met je doelgroep.

Dit was mijn eerste blog over het aantrekken van bezoekers. De volgende stappen van Inbound Marketing zal ik bespreken in twee anders blogs. Ik heb al veel geleerd en hopelijk jij ook! Op naar de volgende stappen om een expert te worden in Inbound Marketing.

 
Categorie Marketing Advies