Blog Twitter tips

In mijn poging om zelf meer volgers te krijgen op Twitter ben ik op zoek gegaan naar tips die mij daarbij zouden kunnen helpen. Deze heb ik in deze blog ook meteen op een rijtje gezet zodat anderen er ook van kunnen mee genieten. Hierbij dus 6 tips om

meer volgers op Twitter te krijgen:

 

1.            Optimaliseer je profiel

Allereerst is het belangrijk dat je profiel er goed uit ziet: zet een professionele profielfoto neer, zorg voor een coverfoto die de aandacht trekt, schrijf een interessante biografie met links naar je website of blog en zet een leuke custom background op je pagina. Op die manier start je met een goede basis om vervolgens je netwerk uit te breiden.

2.            Tweet de hele dag door

Daarnaast is het van belang om vaak te Tweeten op een dag om meer mensen te bereiken. Je zult namelijk zelf ook merken dat jouw Tweets een uur later al compleet overspoeld zijn door nieuwe Tweets. Om te zorgen dat je gezien wordt moet je dus met enige regelmaat Tweeten. Gelukkig betekent dit niet dat je de hele dag op Twitter hoeft te zitten, maar dat je slim en efficiënt omgaat met Twitter. Zo zijn er bijvoorbeeld tools waarmee je Tweets kunt inplannen, zoals Hubspot Social Inbox, Hootsuite, Buffer of Twitter Ads. Met deze hulpmiddelen kun je bijvoorbeeld automatisch instellen dat je nieuwe pagina's blog wilt Tweeten. Ook kun je vaak via Chrome extensies van deze tools interessante content meteen delen zonder eerst in te hoeven loggen op Twitter. Daarbij kun je dan vaak ook een tijd aangeven waarop je het gepubliceerd wilt hebben. Door dat slim te gebruiken ben je dus de hele dag aanwezig op Twitter zonder dat je zelf de hele dag ermee bezig bent.

3.            Deel interessante en ook relevante content

Deel niet alleen content van jezelf, maar ook van anderen en zorg dat je content meerdere keren Tweet. Om dit constant te blijven doen moet je ervoor zorgen dat je bronnen hebt die snel vernieuwen en altijd voor jouw account relevante informatie hebben. Identificeer dus bijvoorbeeld branche gerelateerde blogs of nieuwswebsites waarvan je pagina's wilt delen. Ook de "What's hot" pagina's van bijvoorbeeld Pinterest en Google+ kunnen regelmatig goede content opleveren die het ook nog eens goed doet bij het publiek. Voor relevante quotes kun je goodreads.com/quotes gebruiken en maak natuurlijk vooral gebruik van je netwerk op Twitter. Andere Twitteraars delen vaak content die ook voor jouw lezers interessant kan zijn. Retweeten dus!

4.            Gebruik visuele content

Sinds Oktober 2013 kunnen er plaatjes weergegeven worden in Tweets, waarmee je kan zorgen dat jouw content meer opvalt. Een plaatje bij je Tweet zorgt ervoor dat je er meer uit springt op de feed van je volgers, waardoor je hele profiel uiteindelijk meer aandacht krijgt. Probeer dus om de 3 of 4 Tweets een plaatje toe te voegen en je zult het verschil merken.

5.            Volg veel mensen

Dit klinkt als spammen, maar dat hangt volledig ervan af wie je volgt. Veel mensen in jouw branche zijn namelijk gewoon interessant om te volgen. Wanneer je deze mensen volgt dan krijgen zij een mailtje en zullen dus op jou geattendeerd worden. Vervolgens is er een soort ongeschreven regel die zegt dat je een gunst hoort te retourneren, dus die persoon is al snel geneigd om jou terug te volgen. Om dus veel volgers te krijgen, moet je zelf ook veel mensen volgen. Heel simpel.

6.            Wees makkelijk te volgen

Zorg ervoor dat je op je blog, je website en je andere Social Media links toevoegt naar je Twitter account. Op je website zou je dit minimaal op je homepage, je "about us"-pagina, en de sidebar van je blog moeten inzetten. Zo maak je het makkelijk voor je lezers om jou ook te volgen op Twitter en zo krijg je dus nog meer relevante volgers.

Heb je iets aan deze tips of heb je zelf nog tips om toe te voegen? Deel ze in een reactie!

 
Categorie Marketing Advies