19652684_sSteeds meer marketeers komen er achter dat een zakelijk blog succesvol kan zijn. Een zakelijk blog zorgt er namelijk voor dat je online beter gevonden wordt door jouw doelgroep. Daardoor neemt het verkeer naar je website toe en kun je kwalitatief hoogwaardige leads genereren.

Een zakelijk blog wordt alleen niet zomaar succesvol. Het vraagt de nodige tijd. Denk aan het brainstormen over nieuwe blog onderwerpen en het schrijven, bewerken, publiceren en delen van blogartikelen.

Wanneer je eenmaal een blogartikel hebt geplaatst, ben je nog niet klaar. Je moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen jouw blogartikel lezen. Ook dien je reacties in de gaten te houden en direct te reageren.

Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw lezersaantal groeit?
Een goede manier daarvoor is het toevoegen van Social Share buttons. Als je boven dit blogartikel kijkt, zie je ook diverse Social Share buttons staan. Met één druk op de knop kun je dit blog dan ook met je volgers delen. Heb je nog geen Social Share Buttons aan je blog toegevoegd? Lees dan hieronder drie redenen om dit wel te doen:

  • Zoekmachine ranking
    Zoekmachines nemen social media links op als ranking factor. De relevantie van een social media link wordt gemeten aan de hand van het aantal keren dat deze wordt gedeeld. Als jouw content veel wordt gedeeld, wordt het betreffende artikel beter gevonden in zoekmachines zoals Google.
  • Netwerk uitbreiden
    Door Social Share Buttons aan je blog toe te voegen, vergroot je de kans om meer lezers te bereiken. Hoe meer je blogartikel wordt gedeeld, hoe meer mensen het lezen. Het delen van content is eigenlijk een 'doorgeef-spelletje'. Wanneer iemand jouw artikel deelt in zijn of haar netwerk, komt het weer onder de aandacht bij nieuwe lezers, die op hun beurt jouw artikel vervolgens ook weer kunnen delen en zo blijft het 'spel' doorgaan. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dit is belangrijk voor het uitbreiden van je netwerk en het verbeteren van de zichtbaarheid van je bedrijf/merk.
  • Gebruiksvriendelijkheid
    Een derde reden om Social Share buttons toe te voegen aan je blog, is omdat je het de lezer gemakkelijk wilt maken. Het is belangrijk dat lezers niet lang hoeven na te denken hoe ze jouw blogartikel kunnen delen. Maak deze actie laagdrempelig. Als een lezer (lang) moet zoeken naar een manier om het artikel te delen, dan laat hij of zij het sneller afweten. Door Social Share buttons toe te voegen, voorkom je dat jouw lezer op zijn of haar social media account inlogt met het 'gevaar' dat je lezer wordt afgeleid en je artikel vergeet te delen. Neem dit risico niet en voeg Social Share Buttons toe!

Heb jij nog andere tips voor een succesvol zakelijk blog? Ik hoor graag van je!

Wil je meer weten over bloggen? Download dan ons gratis e-book!

 

Fotocredit
 
Categorie Marketing Advies