strategisch marketingplan

Vergeet de marketing van vroeger, start met een strategisch marketingplan!

Net zoals veel MKBers, worstelen ook juristen met de nieuwe mogelijkheden om hun diensten te verkopen. Het kost veel tijd en geld om netwerken, sociale media, website en blog te onderhouden, terwijl ook de dagelijkse werkzaamheden moeten worden gedaan.
Door eerst een uitgeschreven strategisch marketingplan te maken, bespaar je veel tijd. Dit komt omdat je keuzes hebt gemaakt en informatieve content maakt, precies wat potentiële klanten zoeken. Ja, ik weet dat dit vaak wordt overgeslagen, omdat het lastig is om te doen.
Zo’n strategisch einddoel zal je veel tijd besparen. Je hebt dan helder op papier staan ‘wat’ je aanbiedt en ‘hoe’ potentiële klanten je diensten afnemen.

In onderstaande video helpen we je op weg met tips en leer je…

  • … waarom oude school marketing weinig oplevert;
  • … wat je moet doen om klanten te krijgen; en
  • … waarom een helder einddoel bepalen zo belangrijk is.

 

 

Transcript van de video start met strategisch marketingplan

Je hoort het vaak, MKB bedrijven die worstelen met hun offline en online marketing. Een website en social media kosten veel tijd en geld, maar leveren niet al te veel trouwe klanten op.

Wat is er nodig om wél resultaten te behalen?

Stop met verkopen, want waar het over gaat is dat je prospects en leads gaat begeleiden om klant te worden. Dat je de oude school marketing die je ooit hebt geleerd vergeet. En zegt dat content marketing dat is waar het over gaat.

Oude school marketing levert weinig op omdat het erop gericht is om zo snel mogelijk iets te verkopen. Dat kan anders, maar dan moet je de prospect gaan begeleiden om iets van je te kopen.

Het begint ermee dat je je plan strategisch gaat maken. Dat je een helder einddoel gaat bepalen, wie is je klant, wat is het product dat je gaat verkopen, dat is het belangrijkste onderdeel van het geheel, dat je een gedegen einddoel hebt.

Het komt er op neer dat je bepaald wie de ideale klant is en via welke kanalen je met het publiek gaat communiceren om die ideale klant binnen te halen.

Het strategisch marketingplan bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Stel een een helder einddoel vast
  2. Definieer meetbare resultaten om te kunnen bijsturen.
  3. Kies zoekwoorden zodat jouw content via Google gevonden wordt.
  4. Bepaal je tactieken om leads en prospects dichter bij het einddoel te brengen.
  5. Als laatste maak een planning om het marketingplan stap voor stap te gaan uitvoeren

We hebben er een eboek van gemaakt, daarin staan alle stappen beschreven. Aan de hand van een praktisch voorbeeld wordt de lezer er doorheen geleid en dat boekje is hier kosteloos te downloaden.

 
Categorie Marketing Advies