Tips voor werkgevers over stagiairsGoedkope versterking van je team? Dat klinkt alvast goed.  Maar hoe vind je zo iemand? En er zijn ook nadelen als je kiest voor het werken met stagiairs. Zo kan je onder andere niet dezelfde eisen stellen aan een stagiair als aan een 'gewone' arbeidskracht, je moet de stagiair begeleiden en het een en ander regelen. Hierbij alvast een paar tips en vraag meteen de gratis e-paper aan!

1. Heb vooraf helder wat je eruit wil halen
Dit helpt om de juiste stagiair(e) te vinden en de juiste stageopdracht te geven.
Stel jezelf de vraag 'Stel dat de stage is afgerond en succesvol is verlopen, wat is er dan gedaan?'

2. Zet geen stagiair in als...
..het gaat om je corebusiness, je kwaliteit uit wil stralen naar de klant, en er niemand is om toezicht te houden op de stagiair. Werk je met een stagiair(e), dan moet er een medewerker in huis zijn die precies weet waaraan het werk van de stagiair moet voldoen en die dat in de gaten houdt. Je kan wat meer risico nemen als je het werk van de stagiair(e) ziet als 'extra' en dus niet essentieel voor je corebusiness. Zo kan je best een stagiair illustraties laten maken voor de bedrijfssite tenzij illustraties maken je corebusiness is.

3. Hou er rekening mee dat er wat regelwerk bij komt kijken
Zo moet de stage-opdracht op papier komen, je betaalt misschien een stagevergoeding (zie daarvoor de e-paper) en een stagecontract is handig om misverstanden te voorkomen (zoals dat ineens wordt geclaimd dat er sprake is van een gewone arbeidsovereenkomst, dat komt voor...).

Vraag nu via deze link de gratis e-paper aan over het inzetten van een stagiair(e)

Je krijgt hierin antwoord op de belangrijkste vragen die je als werkgever hebt over stagiair(e)s.

Succes!

www.simpelhr.nl  |  Oplossingen voor gedoe met medewerkers