De nieuwe voorzitter van de werkgeversorganisatie in Nederland, Hans de Boer, is duidelijk in zijn opvattingen over ZZP-ers. Hij noemt ze zelfs ZP-ers, waarbij de twee letters een eervollere betekenis krijgen. Zeg nu zelf; zelfstandig professional klinkt toch heel wat smakelijker dan Zelfstandige Zonder Personeel.SAMEN werken

Hans kan het weten. Hij is zelf ondernemer geweest en combineerde deze fulltime baan van 24 op 24, 7 op 7 met commissariaten bij diverse organisaties. Een man die steeds bezig was en is met een uitdagende kijk op iedere verandering.

 

De zelfstandig professional brengt het ondernemerschap mee naar huis, mee aan tafel. Ze stoppen niet met hun werk en zeker niet met de werkzaamheden die het ondernemerschap nu eenmaal met zich meebrengt. De neven zaken zoals het maken van een factuur of het beslissen hoe je een volgende stap zet, komen al snel ter sprake tussen de soep en de aardappelen.

 

Jammer? Helemaal niet! Zo krijgen de kinderen van de zelfstandig professional, de ZP-er,
het ondernemerschap letterlijk met de paplepel ingegeven! Ze krijgen de discussies, overleggen en onderlinge adviezen van hun ouders over het ondernemerschap volledig mee. Jong geleerd, oud gedaan mag je bij deze kinderen veronderstellen.

 

Nu het aantal ZZP-ers blijft stijgen mag je dit gevoeglijk ook van de ZP-ers verwachten. Steeds meer werknemers zien de schijnzekerheid van een vast dienstverband. Banen verdwijnen als sneeuw voor de zon en wanneer je zonder baan raakt is het overwegen van een bestaan als zelfstandige zeker een optie.samenwerkencirkels

 

Er zijn veel advies instanties die je hier al dan niet gratis mee willen helpen. Een mogelijkheid om samenwerking te zoeken met andere ZZP-ers en ZP-ers kun je vinden op het RuiG platform. Een platform dat een plek faciliteert op internet en waar je als ZZP-er professie kunt delen met andere zelfstandigen die hun professie graag met jou delen. Het is daarbij zeker niet de bedoeling om enkel je gespecialiseerde vaardigheden te koop aan te bieden.

 

Het elkaar helpen bij de werkzaamheden en taken die het ondernemerschap met zich mee brengen en daarbij samen te werken is de missie van dit platform.

Doe RuiG en bezoek deze pagina. Help jezelf en daarmee ook anderen!

 
Categorie Organisatie Advies