Wat is Financial Lease?

Door gebruik te maken van Financial Lease kunt u een bedrijfsmiddel aanschaffen zonder gebruik te maken van uw eigen financiële middelen. U betaalt gedurende de looptijd maandelijks hetzelfde bedrag in de vorm van rente en aflossing. De looptijd van het financial leasecontract wordt afgestemd op de economische levensduur van het bedrijfsmiddel maar kan ook korter. Door een slottermijn in te bouwen verlaagt u de maandtermijn aanzienlijk. De lessee (klant) is economisch eigenaar van het gefinancierde object en kan deze activeren op zijn balans.

Wat is te financieren met Financial Lease?

Het meest voorkomende bedrijfsmiddel dat gefinancierd wordt door middel van financial lease is een bedrijfsauto. Steeds meer bedrijven ontdekken deze vorm van financieren en gebruiken dit ook voor de aanschaf van bijvoorbeeld een telefooncentrale, een oogstmachine, een hefbrug. Alles wat vrij te verhandelen is en waarvan een reële restwaarde is vast te stellen kan in principe gefinancierd worden met financial lease.

Subsidie gebruiken om de maandtermijn te verlagen

Elektrische rijden heeft de toekomst. Naast de voordelen van elektrisch aangedreven auto's voor het milieu bieden elektrisch aangedreven auto's tevens fiscale voordelen voor ondernemers. Mede door de fiscale voordelen van het rijden van een elektrische auto zie je steeds meer elektrische auto's op de weg.

Voordelen van een elektrische auto:

  • Vanaf 1 januari 2014 betalen leaserijders slechts 4% bijtelling over de fiscale waarde van de auto. Voor elektrische auto's met range extender geldt een bijtellingspercentage van slechts 7%.
  • Bezitters van een elektrische auto zijn tot en met tenminste 2015 vrijgesteld van houderschapsbelasting.
  • Door het rijden van een elektrische auto straalt u uit betrokken te zijn bij het milieu.
  • Mogelijkheid tot belastingaftrek via de MIA en de VAMIL door te investeren in duurzame bedrijfsmiddelen.
  • Om in aanmerking te komen voor de MIA / VAMIL regeling (Milieu-Investerings Aftrek) dient u deze binnen 3 maanden nadat u de auto heeft besteld aan te vragen. De auto hoeft hiervoor nog niet op kenteken te staan. Let op: MIA/VAMIL kan alleen aangevraagd worden via het digitale loket, vraag dus tijdig eHerkenning aan.

Rekenvoorbeeld volledig elektrische auto:

U koopt een elektrische auto die voorkomt op de milieulijst onder nummer G3110 ter waarde van € 55.000. De letter G betekent dat u recht heeft op 36% MIA, geen VAMIL. De elektrische auto komt voor maximaal € 50.000,- in aanmerking.

Voordeel in het 1e jaar: 36% x 25% x € 50.000,- = € 4.500,-

Door het belastingvoordeel dat u geniet, aan te spreken als extra aflossing op de financial lease, kunt u op voorhand de maandtermijn verlagen.

Wilt u meer informatie over het financial leasen van een auto of een ander bedrijfsmiddel? Neem dan contact op met BizzLease via 030-320 0242, mail naar info@bizzlease.nl of kijk op www.bizzlease.nl

 
 
Categorie Financieel Advies