Vakantie met de auto? Overweeg de volgende tips!

1.            Bent u goed voorbereid?

Laat uw auto technisch controleren voordat u aan uw vakantiereis begint. Veel merkdealers en fitters bieden een zomercheck aan. Zij voeren een controle uit op de belangrijkste punten zodat u met een gerust hart veilig op weg kunt. Laat de banden goed op spanning brengen, dit zorgt voor minder slijtage en een lager brandstofverbruik.

2.            Welke brandstof heb ik nodig?

Brandstoffen in het buitenland zijn niet hetzelfde en hebben niet dezelfde naam als in Nederland. Zoek voordat u op vakantie gaat goed uit welke brandstof u moet tanken in het buitenland. Veel informatie hierover is te vinden op de website van de ANWB.

3.            Tolwegen en milieusticker

Al rijdend door Europa zal u er niet aan ontkomen. Op veel belangrijke hoofdwegen wordt tol geheven. Nederland kent als een van de weinige landen geen tol. In populaire vakantielanden als: Duitsland, Frankrijk, Spanje, Noorwegen, Tsjechië, Oostenrijk, Italië, Slovenië, Kroatië en Zwitserland wordt wel tol geheven. Het kan voordelig zijn om van te voren een alternatieve route uit te stippelen en de tolwegen te ontwijken. Wilt u niet wachten in lange rijen voor de tolpoorten in Frankrijk? Schaf dan een “Tolbadge” aan.

In veel Europese landen is een milieusticker verplicht wanneer u bepaalde steden wil binnen rijden. Dit geldt in de volgende landen: Duitsland, Spanje, Hongarije, Denemarken, Zweden, Italië, Noorwegen, Groot-Brittannië, Noord-Ierland en Portugal. Zoek voordat u op reis gaat goed uit aan welke eisen u moet voldoen.

4.            Pech onderweg

Ondanks de goede voorbereidingen kan het natuurlijk voorkomen dat u pech krijgt onderweg. Zorg ervoor dat u altijd genoeg te drinken en te eten bij u heeft en uw mobiele telefoon opgeladen is. Daarnaast is het belangrijk dat u een gevarendriehoek en veiligheidshesjes heeft. Dit is in veel Europese landen verplicht.

5.            Reisdocumenten

Als u met de auto op vakantie gaat klinkt het als vanzelfsprekend dat u uw rijbewijs meeneemt. Vergeet deze niet! Daarnaast is een geldige groene kaart en het kentekenbewijs van uw auto belangrijk. Naast bovenstaande documenten is het belangrijk uw paspoort of identiteitskaart mee te nemen. Doe verstandig en maak van alle documenten een kopie, voor het geval u iets verliest.

6.            Voldoende rust

Zorg dat u tijdens een lange autorit voldoende rust pakt onderweg. Vermoeidheid is een van de grootste oorzaken van een ongeval. U geniet er meer van uw welverdiende vakantie als u ongedeerd op uw bestemming aankomt. Het is belangrijk om de benen af en toe te strekken. Neem de tijd om even iets te drinken en te eten. Laat na een lange rit de motor van uw auto nog 2 minuten stationair draaien. Zo kan deze ook even bijkomen.

7.            Vakantiebestemming

De meeste auto's zijn tegenwoordig voorzien van een navigatiesysteem? Controleer of dit systeem ook de routes aangeeft buiten Nederland! Het is verstandig de route van te voren uit te printen zodat u deze ook op papier heeft.

8.            Drukke reisdagen

Tijdens de zomervakantie kan het extra druk zijn op sommige wegen. Houdt hier rekening mee.

Drukke vertrekdagen:

4, 11, 18 en 25 juli

1 en 8 augustus

Drukke retourdagen:

8, 15, 22 en 29 augustus.

Het team van BizzLease wenst u een veilige reis maar vooral een hele fijne vakantie.

 
Categorie Financieel Advies