Per 1 januari 2016 gaat naar verwachting het systeem voor de bijtelling van de auto van de zaak op de schop. Zoals het er nu naar uitziet wordt het systeem vereenvoudigd door het verminderen van het aantal bijtellingscategorieën. Ook wordt meer belasting geheven van milieuonvriendelijke auto’s.

In het huidige autobelastingsysteem worden milieuvriendelijke auto's sterk bevoordeeld. Uit onderzoek is echter gebleken dat deze bevoordeling niet altijd terecht is. De voordelen zijn bijvoorbeeld afhankelijk van een geteste CO2 uitstoot. De werkelijke CO2 uitstoot is echter in de praktijk vaak (veel) hoger. Zo komt het belastingvoordeel ten onrechte terecht bij de bezitter van een toch niet zo milieuvriendelijke auto.

Hoe het nieuwe autobelastingsysteem er precies uit komt te zien, is nog niet bekend. Naar verwachting worden de plannen na Prinsjesdag gepubliceerd in de Autobrief 2.0. Uiteraard houden wij u via deze website op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen.

 
Categorie Financieel Advies