Ambitie voor de toekomstNadat je speelveld is gedefinieerd is het tijd om je ambitie te bepalen. Het is bekend wie de actieve klanten zijn, ook het aantal nieuwe klanten en de naamsbekendheid binnen de doelgroep is gemeten. We weten of onze klanten tevreden zijn en kennen de concurrentie. Bij het bepalen van de ambities houden we sterk rekening met de trends en ontwikkelingen voor de komende jaren.

Welke trends en ontwikkelingen zijn oa bepalend?:

 • Economie
  De  deeleconomie is in opkomst. Wat betekent dit voor ondernemingen? Het zal zo zijn dat over 5 jaar het bezit van bijvoorbeeld een auto onder geschikt wordt gemaakt. Mobiliteit is belangrijker dan bezit. Uber in Amsterdam is hier een voorbeeld van ,en volgens mij is dit het begin van de zgn deel economie. Er ontstaan nu velerlei mogelijkheden waar we via internet spullen van elkaar kunnen gebruiken. Een boormachine die je misschien 2 keer per jaar gebruikt kan je nu via slimme site’s bij de buurman lenen.
 • Maatschappij

  We willen allemaal deze wereld in stand houden. De focus zal nog meer op duurzaamheid komen te liggen. De politiek en de publieke opinie zal hier de komende jaren zeker op inspelen. Dit moet de uitdaging voor de ondernemer zijn. Grote duurzaamheids-stappen zijn te maken door slimme veranderingen in het product of het productieproces aan te brengen. Innovatie zijn hierbij de bron van verduurzaming.

 • Internet
  Omdat mensen centraal staan in bedrijven, speelt sociale innovatie een grote rol. Het gaat hier om het slim organiseren van werk, zodat mensen zo productief mogelijk en met zo’n hoog mogelijke kwaliteit kunnen werken. Het nieuwe werken is daar een voorbeeld van. Dit is een van de onderdelen waarin internet een belangrijke rol speelt. Internet heeft een totale verandering in de wereld gebracht die zijn weerga niet kent. We staan nog maar aan het begin van een revolutie waar we over 10 jaar de gevolgen nog niet kunnen overzien.

Stel jezelf de volgende vraag om je ambitie te bepalen:

 • Hoe verwacht je dat je onderneming over 5 jaar financieel voor staat?
 • Waar bevind jouw bedrijf zich over 5 jaar fysiek. (locatie)?
 • Wie zijn je klanten?
 • Welke medewerkers heb je over 5 jaar in dienst, en wat zijn hun competenties?
 • Welk belang speelt de kwaliteit?
 • Welke producten en diensten bied je aan?
 • Op welke wijze is je organisatie geregeld?

 
Categorie Financieel Advies