Volgens de Wet Werk en Zekerheid moet je per 1 januari 2015 gaan 'aanzeggen'. Dat betekent dat je jouw werknemers met een tijdelijk contract van 6 maanden of langer een maand voor het einde van het contract moet laten weten of en hoe het verder gaat. Op straffe van een boete! Daar komt helaas meer bij kijken dan je misschien denkt... Kijk daarvoor de bijgaande video en download gratis de standaard voorbeeldbrieven.
 

Hoe vond je deze video? Laat je reactie achter onderaan deze pagina.
Liever lezen? Of even nalezen? Voor de volledige transcriptie klik hier. Onderaan dit blog herhaal ik even kort de 6 tips uit de video.

Gratis download : standaardbrieven voor aanzeggen

Ik heb 2 brieven opgesteld die je kunt gebruiken als voorbeeld van hoe een aanzegbrief eruit ziet. Een brief voor de situatie waarin het contract niet wordt verlengd, en een voor de situatie waarin je het dienstverband met de werknemer wèl voort wil zetten.

Klik hier en vul je emailadres in en je ontvangt direct GRATIS de 2 voorbeeldbrieven voor het aanzeggen.

Hierbij in het kort de 6 tips uit de video

1. Kijk of je contracten van 6 maanden of langer hebt die op of na 1 februari 2015 doorlopen. Zet de uiterste aanzegdatum in de agenda en hou rekening met de benodigde tijd voor overleg en de communicatie.

2. Richt je administratie zo in dat vanaf nu bij alle nieuwe contracten de aanzegdatum meteen in de agenda wordt gezet.

3. Doe de aanzegging mondeling en daarna per email. Krijg je geen bevestiging stuur dan een aangetekende brief.

4. Ben je bang dat de aanzegging misloopt dan kan je overwegen om direct bij het tekenen van de arbeidsovereenkomst een aanzegbrief te maken of dit meteen al op te nemen in de arbeidsovereenkomst.

5. Hou in je achterhoofd dat ook bij verlenging ruim een maand voor het aflopen van het contract schriftelijk moet zijn gemeld dat je wilt verlengen en onder welke voorwaarden

6. Wacht af of de werknemer aanspraak maakt op de aanzegvergoeding. Drie maanden na het aanzegmoment komt het recht op de aanzegvergoeding te vervallen.

Succes!

Cora Hagen
www.simpelhr.nl

p.s. Klik hier en ontvang de voorbeeldbrieven voor het aanzeggen!

HR manager & teamcoach voor het MKB

  • als een werknemer niet functioneert zoals jij wil
  • of als je met jouw team een sprong in rendement en werkplezier wil maken

 
Categorie Organisatie Advies