Een goede offerte maken, maar weinig tijd

Tijd voor een goede offerte

Tijd voor een goede offerte!

En nu nog een goede offerte schrijven. Herken je dit? Je hebt een goed gesprek gehad, bent enthousiast en het zou toch mooi zijn als je de opdracht krijgt! Maar ondanks je enthousiasme kom je er maar niet toe om de offerte te schrijven. De dagelijkse werkzaamheden gaan gewoon door en voor een goede offerte moet je toch even gaan zitten. Het risico bestaat dat je in de tussentijd de hoofdlijnen van het gesprek vergeet en de offerte uiteindelijk toch minder specifiek wordt dan de bedoeling was. Je denkt: "Volgende keer moet ik er eerder aan beginnen".

Maak snel een goede offerte met YourSminc

Waar moet een goede offerte aan voldoen?

  • De offerte moet herkenbaar zijn, maak gebruik van een logo en een eigen huisstijl.
  • De offerte moet overzichtelijk zijn: kort en krachtig.
  • De offerte mag geen taalfouten bevatten en zorg voor een nette lay-out.
  • Doe een goede prijsopgaaf, de klant en jij zijn hier straks aan gebonden.
  • Gebruik je Algemene Voorwaarden? Verwijs hiernaar in de offerte en stuur deze mee.

En nu denk je, dat kost veel tijd! Dan is er nieuws: met YourSminc creëer je snel een professionele offerte die aan al deze eisen voldoet. Creëer de offerte > maak de offerte definitief > verstuur per mail of per post. Accepteert de klant de offerte, dan druk je op accepteer en je kunt de geoffreerde diensten of producten gemakkelijk factureren. Probeer het zelf: http://www.yoursminc.nl/

Een goede offerte tot slot

Het enige wat je zelf nog moet doen is de offerte voorzien van een pakkend begeleidend schrijven. Dit schrijven moet uitnodigen om op jouw voorstel in te gaan. Dit is persoonlijk en kunnen wij uiteraard niet voorprogrammeren maar wij kunnen wel enkele tips geven:

  • Laat merken dat je naar de klant geluisterd hebt, verwijs naar belangrijke punten die de klant besproken heeft.
  • Beschrijf de voordelen voor de klant om juist voor jou te kiezen.
  • Wees enthousiast, laat merken dat je  'zin' hebt in de opdracht!
  • Stem dit schrijven af op de bedrijfscultuur van de klant en richt het aan de juiste persoon.

Ook offreren wordt een fluitje van een cent met YourSminc!

Yoursminc, maak fruitend een goede offerte

Yoursminc, maak fluitend een goede offerte


 
 
 
 
 
Categorie Financieel Advies