Wat heeft Next Generation Infrastructuur te maken met dino's

Dit is een verhaaltje over dino’s. Over hoe ze ooit over de wereld heersten en op een ochtend wakker werden en geen bestaansrecht meer hadden.

Onze Dino heet Herman. Herman is een uitstekende Exchange en SQL specialist. Hij richt Exchange servers in voor alle klanten die maar willen. Geen vraag is hem te gek. Zijn SQL oplossingen zijn wereldvermaard en bieden een uptime tot in de steentijd. Herman is een blije Dino, want gewilde Dino’s zijn blije Dino’s.

Tot op een dag...

Herman is op zoek  naar een nieuwe klus. Zijn laatste SQL implementatie is al even geleden en zijn sales Dino komt eigenlijk niet meer met leuke klussen naar hem toe. Dino Herman verveelt zich en gaat onderweg naar een ander Dino bos op zoek naar nieuwe SQL en Exchange kansen.

Zo komt hij aan bij een mooi en kansrijk bos in West. Daar ziet hij dieren van allerlei pluimage rondlopen en hoort over mail- en database diensten. “Dit is het” denkt Dino Herman. “Hier ga ik mooie nieuwe klussen vinden”.

Hij zit al snel in gesprek met een Dino van West genaamd Tukkertje. Tukkertje is vanuit het Oosterbos naar West gekomen om leuke klussen te doen. Herman vertelt honderduit over de mooie projecten die hij gedaan heeft en hoeveel blije klanten hij al achter zich heeft gelaten. Herman ziet fantastische kansen in West en verwacht dat Tukkertje erg blij met hem zal zijn.

Maar Tukkertje is niet blij. Tukkertje is zelfs een beetje verdrietig. Om Herman. Want hij moet Herman vertellen dat er in West geen plek voor hem is. En dat er in de andere bossen waarschijnlijk ook geen plek meer voor hem is. Herman is namelijk overbodig geworden. De SQL en Exchange inrichtingen worden namelijk al een tijdje niet meer zelf gedaan. De SQL en Exchange functies worden namelijk geruild met Baas Bill voor een vaste hoeveelheid gras en verse blaadjes per maand. Baas Bill noemt dat ‘Diensten’ en Tukkertje vindt het fijn dat Baas Bill deze diensten levert. Dat vinden zijn klanten ook fijn. De diensten doen het altijd en er zitten geen verassingen meer in.

Verdrietig gaat Dino Herman weg uit West. “Hoe kan dit nu” denkt Dino Herman. “Nog maar twee jaren geleden wilde iedereen mij hebben, en nu ineens niemand meer’.

Dan neemt hij een ferm besluit: hij besluit het advies van Tukkertje  op te volgen. Het advies om te zorgen dat hij zijn technische kennis uitbreidt met kennis over Next Generation Infrastructuren en ook eens naar ‘De Cloud’ te kijken. Hij wil snel Baas Bill gaan helpen met het aanbieden van diensten. En hij neemt zichzelf voor in het vervolg wat beter op te letten. Zodat hij de volgende keer eerder in de gaten heeft dat de eisen en de wensen van de klanten veranderen en hij er wél klaar voor is.

Kijk voor training en advies over Next Generation Infrastructuur hier en op www.infralead.nl.

(Alle personages zijn fictief. Alle gelijkenis met bestaande dino'spersonen berust op puur toeval).