Boekhouding is niet de leukste taak die je als ondernemer hebt. Daarom hier een aantal tips om zo min mogelijk tijd te besteden aan je boekhouding.

Boekhoudsoftware in de cloud

44028237_s
Boekhoudsoftware heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld. Niet alleen in gebruik maar ook in functionaliteiten heeft boekhoudsoftware een vlucht gemaakt. Dat betekent dat je als MKB’er nu over dezelfde mogelijkheden beschikt die voorheen alleen voor grote bedrijven was weggelegd. Maar wat kun je als ZZP’er of MKB’er tegenwoordig allemaal met een boekhoudprogramma in de cloud? Wij zetten de nieuwste en handigste functionaliteiten op een rij die gegarandeerd tijd en geld opleveren.

 • Tip: maak en verstuur facturen automatisch

  Heb je facturen die je op regelmatige basis verstuurd zoals bijv. abonnementen of lidmaatschappen? Automatiseer de facturatie hiervan met boekhoudsoftware of factuur software. Je stelt één keer de facturatie in en de rest van de looptijd heb je er geen omkijken meer naar.

 • Tip: laat facturen digitaal betalen

  Laat klanten direct online je facturen betalen door digitale betaalmethoden aan je facturen toe te voegen. Alle facturatie software pakketten bieden tegenwoordig deze mogelijkheid aan. Zo verlaag je de drempel bij de klant om te betalen, heb je sneller je geld binnen en een lagere debiteurenpost.

 • Tip: koppel je boekhoudsoftware met je incassobureau

  Heb je regelmatig klanten die te laat betalen? Maak een koppeling tussen je boekhoudprogramma en je incassobureau. Zo worden klanten die te laat betalen meteen doorgestuurd naar je incassobureau. Scheelt weer een hoop mailen en bellen naar klanten.

 • Tip: koppel je boekhouding met de bank

  Elke dag jouw bij- en afschrijvingen overtypen in je boekhouding? Koppel je boekhoudpakket met je bank. Hierdoor worden de gegevens automatisch ingevuld. Scheelt weer een hoop typewerk!

 • Tip: koppel je boekhoudpakket met de Belastingdienst

  Doe de belastingaangifte met één druk op de knop! Door de koppeling tussen je boekhoudpakket en de Belastingdienst was de aangifte nog nooit zo makkelijk!

 • Tip: scan facturen of ander papierwerk in met je smartphone

  Met een scan & herken functie van je boekhoudpakket verwerk je facturen en bonnen sneller dan ooit in de boekhouding. Na het scannen met je smartphone of tablet worden ze automatisch klaargezet als boekingsvoorstel. Handig!

Boekhoudsoftware duur?

Slechts voor een paar tientjes in de maand huur je een boekhoudpakket. Wel zijn de nieuwste functionaliteiten vaak alleen beschikbaar binnen de wat duurdere premium pakketten. Maar als je dit tegenover de tijd die je hiermee bespaart zet, kan een dergelijk pakket al heel snel uit als MKB’er.

 
 
 
 
Categorie Financieel Advies