Een ondernemer kan de BTW over zonnepanelen terug ontvangen. Dat is toch een mooi voordeel van 21%. Ook particulieren komen in aanmerking voor deze teruggave mits je als BTW ondernemer staat geregistreerd. En volgens de financieel professional is dit eenvoudiger dan je denkt!

Voordelen van BTW terug vragen:

  • Mogelijk voor de meeste ondernemers binnen het MKB.
  • Je hoeft geen bedrijf te bezitten om hier gebruik van te maken.
  • Ook voor BV eigenaars kan deze constructie in veel gevallen toegepast worden.
  • Pak een fikse korting op de aanschafprijs van jouw zonnepanelen.
    Regel het zelf of laat het jouw financieel professional doen.

Laat je adviseren door de financieel professional, neem vandaag nog contact op.

Iedereen is ondernemer

Het is niet ingewikkeld om je als ondernemer voor de Belastingdienst aan te melden. Veel mensen doen dit niet omdat er dan veel administratieve verplichtingen bij komen. Toch hoeft dat niet altijd zo te zijn. Als je particulier bent, en toch het voordeel wilt hebben van een BTW teruggave op de aanschaf van jouw zonnepanelen, kun je met enkele handelingen snel dat voordeel pakken. Ook eigenaars van een BV kunnen van deze constructie gebruik maken. Het betreft in feite iedereen die na 20 juni zonnepanelen heeft gekocht en geïnstalleerd. Je moet wel aan enkele voorwaarden voldoen.

Zonnepanelen staan los van het huis

Zonnepanelen BTW
De panelen op het dak maken geen onderdeel uit van de woning, daarmee worden ze niet uitgezonderd voor de investeringsaftrek. Je gebruikt de zonnepanelen voor zowel privé als zakelijke doeleinden, daarmee is de keuze aan jou om het als privé of zakelijk vermogen te beschouwen. De financieel professional kan bepalen of je de zonnepanelen als bedrijfsmiddelen kunt aanmerken. Daarmee kunnen de panelen in aanmerking komen voor zowel EIA als KIA op voorwaarde dat je aan alle eisen van deze regelingen voldoet.

Zonnepanelen BTW teruggave voor het MKB

Als je binnen het MKB actief bent wordt je standaard gezien als ondernemer voor de BTW. Wanneer je de zonnepanelen als zakelijk vermogen aanmerkt kun je de BTW terug vragen. Wanneer je een kantoor aan huis hebt kun je ook nog een deel aftrekken van de belasting. Houd er rekening mee dat het kantoor zich niet in een aparte ruimte of bedrijfslocatie mag bevinden. Er bestaat de Energie - Investeringsaftrek (EIA) en daarnaast ook de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

Ontheffing administratieplicht aanvragen voor particulieren

Je hebt de teruggaaf van de BTW over jouw zonnepanelen afgerond in overleg met jouw financieel professional. Nu moet je eigenlijk ieder kwartaal een BTW aangifte invullen. Wanneer je verder niets doet met het BTW nummer zit je daar niet op te wachten. De kosten die je moet maken om de BTW op de zonnepanelen terug te vorderen liggen op €90,75. Wanneer je daarna een ontheffing aanvraagt voor de financiële verplichting kost je dat nog een keer hetzelfde bedrag. Vervolgens krijg je elk jaar een formulier dat je eenvoudig zelf kunt invullen. De financieel professional kan dit uiteraard ook voor je doen.

Eigenaar van een BV kan ook een particulier zijn

Als je in het bezit bent van een BV, en je hebt geen kantoor aan huis, wordt je gezien als een particulier die zonnepanelen koopt. De regels die voor alle particulieren gelden zijn daarmee ook op jou van toepassing. Vraag het aan jouw financieel professional, die helpt je graag verder.

 
 
 
Categorie Financieel Advies