studerende kinderen

Kinderen opvoeden is een fantastische ervaring, je moet er wel flink wat geld in investeren. Van de eerste fles melk tot aan de champagne tijdens het afstuderen zul je steeds de portemonnee tevoorschijn moeten halen. Om deze kosten wat te drukken, en tegelijkertijd jouw kinderen bij jouw BV te betrekken, kan de boekhouder jouw kinderen op de loonlijst plaatsen van de BV. Dit maakt het salaris dat jouw kind ontvangt een aftrekpost voor de organisatie. Daarnaast is het ook mogelijk om de studiekosten binnen de BV onbelast te vergoeden door deze in de boekhouding op te voeren als aftrekbare kostenpost.

Maak een afspraak met jouw boekhouder, voor het juiste advies.

Studerende kinderen loon betalen

Op het moment dat er een salaris wordt uitbetaald vanuit de BV is dit aftrekbaar voor de belasting. Dit drukt dus de kosten voor de ouders, en daar heb je de fiscus aan te danken. Daarnaast kun je ook denken aan een kleine auto voor jouw kinderen. De fiscale bijtelling is niet hoog voor het bedrijf, de boekhouder kan deze eenvoudig toevoegen aan de administratie.

Wanneer je meer slimme tips wilt lezen over auto’s en andere voertuigen in de administratie kun je een GRATIS ebook downloaden bij OAMKB.

Het kind werkt mee in het bedrijf

De boekhouder kan jouw kinderen direct op de loonlijst plaatsen, toch is het verdacht voor de belastinginspecteur wanneer ze verder geen bijdrage leveren. Het is een stuk eenvoudiger wanneer je de kinderen ook binnen het bedrijf aan het werk zet, je mag dan binnen redelijke grenzen zelf de hoogte van het salaris stellen.

Laat jouw kinderen een T-Biljet invullen

Uiteraard zal er ook een loonheffing berekend worden als jouw kinderen door de boekhouder in de salarisadministratie worden opgenomen. Door jouw kind een T-Biljet te laten invullen kan dit teruggevorderd worden. Dit biljet is via de website van de Belastingdienst te downloaden.

Studiekosten in de boekhouding

Naast een salaris kun je daarnaast ook de studiekosten van jouw kinderen vergoeden. Er wordt daarbij wel de voorwaarde gesteld dat het een beroepsopleiding betreft zoals een MBO of HBO opleiding. Deze studie hoeft niet in direct verband te staan met de bedrijfsactiviteiten. In het geval van studiefinanciering moet dat wel verrekend worden, vraag het aan de boekhouder.

Studiekosten onbelast vergoeden

Wanneer er studiekosten gemaakt worden die direct van toepassing zijn op de studie mogen deze kosten ook door de BV onbelast vergoed worden. Denk hierbij aan collegegeld, kosten voor excursies en studiereizen, studiemateriaal, een laptop en andere gerelateerde zaken. Deze studiekosten zijn voor de BV volledig aftrekbaar, en de vergoeding wordt niet belast voor het kind.

Personeelsadministratie in de boekhouding

Zorg dat jouw boekhouder de administratie goed op orde heeft. Er moet bijvoorbeeld voldaan worden aan de identificatieplicht, en je moet ook een loonbelastingverklaring kunnen overleggen. Bij een belastinginspectie wil je geen “vraagtekens” in de boekhouding terug vinden.

Neem jouw kinderen op in de boekhouding en bespaar zo kosten voor de BV, en ook jouw kinderen zullen hier de vruchten van plukken. Maak vandaag nog een afspraak met de boekhouder.
 
 
 
Categorie Financieel Advies