grensoverschrijdend advies

Grensoverschrijdend advies in Vietnam!

In Vietnam gaat alles anders dan wij hier gewend zijn en steeds schiet het woord “ritueel” in mijn gedachten. Ritueel, omdat alles ogenschijnlijk doordacht gedaan wordt en met gepaste precisie. Neem alleen al het ontbijt wat ik samen met Mr. Huan mag nuttigen op de eerste dag in Vietnam. Een echt Vietnamees ontbijt wordt mij verteld. Het is een kop bouillon met rundvlees en mie, maar ook de nodige knoflook, chilipepers, taugé, lemon en twee soorten planten. Ook krijg ik een kommetje hete bouillon met twee rauwe eieren erin. Deze moeten even hard worden. Een goed ontbijt waar ik de hele dag op voort kan.

De reis naar Vung Tau Beac

Deze dag laat Mr. Huan mij Ho Chi Minh stad zien en later reizen we af naar Vung Tau Beach. Deze plaats komt op mij over als een toeristische badplaats en ik vraag me af of dit nu is wat ik graag zou willen zien. Mr. Huan vertelt me dat Vietnamezen graag de schoonheid van hun land laten zien aan europeanen en dan met name dingen die ze zelf mooi vinden waarvan ze weten dat dit niet in Europa te vinden is. Het is mooi om te zien dat iemand trots is op zijn land en ik bewonder dan ook de schoonheid van de natuur en met name de gastvriendelijkheid van de mensen. Wat me ook opviel is dat de scooter helmen hier vele malen modieuzer zijn dan bij ons:)

Alles in het teken van gastvrijheid

De rest van de dag voorziet in nog meer rituelen waaronder het bezoek aan een Boeddha tempel en een Vietnamese massage. Het gevoel wat ik krijg bij al deze rituelen is dat ik vooral in de watten wordt gelegd en dat men constant bezig is met het mij naar de zin maken, goed voor me te zorgen en te laten zien hoe mooi het land is. Ik waardeer het allemaal en berust me in de gedachte dat het de morgen mijn beurt is om iets terug te doen, want ja ik ben hier niet om de toerist uit te hangen, maar om Mr. Huan te helpen met zijn bedrijf. Iets wat we goed kunnen bij Kubus en veelvuldig toepassen bij onze klanten.

Dag twee, aan de bak!

Dag twee staat in het teken van de volgende zaken:

  • Het opstellen van een sales en marketing plan
  • Kennisdeling van franchise management en voering
  • Kennisdeling van productie-, business-, en warehouse management
  • Het uitwerken van het marketingplan zowel online als offline
  • Kennisdeling in HRM
  • Organisatie en communicatie structuren

We zijn in het familiebedrijf van Mr. Huan genaamd VietGas Group. Zoals de naam al doet vermoeden levert het bedrijf gas en dan met name gas in gasflessen, maar ook onderdelen zoals gas slangen en koppelingen. Vietgas is een allround leverancier in gas en gas gerelateerde producten.

Samenwerken aan een financieel gezonde toekomst ook in het buitenland!

Voor Vietnamese ondernemers is het vaak te kostbaar om een westerse consultant in te huren en daar maak ik het onderscheid. Vanuit een maatschappelijk verantwoord karakter en niet in de laatste plaats omdat ik van avontuur houd, help ik een paar keer per jaar een ondernemer waar dan ook in de wereld met bovengenoemde zaken. Ik doe dat kosteloos omdat ik mij ruimschoots betaald voel door de enorme ervaring.
Vanuit ons Kubus DNA zijn we gewend om ondernemers te helpen en door internationale trajecten als deze trekken wij “Samenwerken aan een financieel gezonde toekomst” naar een wereldwijd niveau!

Salut,
Wim van den Ven

 

 
 
Categorie Financieel Advies