Evenement in het buitenlandEen evenement in het buitenland organiseren kan een enorm leuke bezigheid zijn, maar net zo goed een flink frustrerende. Er zijn namelijk nogal wat verschillen tussen hoe je lokaal en internationaal dingen regelt. In dit artikel bespreken we de belangrijkste dingen waar je op moet letten wanneer je een evenement in het buitenland organiseert.

Spreek je bezoekers op de juiste manier aan

Zoals bij elk evenement is het belangrijk om te weten wie je bezoekers zijn. Wanneer je met verschillende culturen te maken hebt, speelt dit misschien nog wel een grotere rol. Zijn bijvoorbeeld alle gasten er op hun gemak bij als er massaal alcohol wordt geschonken? Denk ook na over welke talen je gaat gebruiken om gasten aan te spreken.

Let op de verzekering

Het is verstandig om één partij het hele evenement te laten verzekeren. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. De collectieve reisverzekering van het opdrachtgevende bedrijf is in de regel namelijk niet voldoende om alle gebeurtenissen te verzekeren.

Facturen in andere valuta

Wanneer je buitenlandse opdrachtnemers betaalt, is dat vaak in een andere valuta en bovendien moet je rekening houden met een ander btw-tarief. Vooral voor grote bedragen kunnen koerswisselingen nogal wat verschil maken op je totale begroting. Daarom is het slim om van tevoren een vaste wisselkoers af te spreken met je opdrachtnemer.

Vandaag nog.. of mañana?

Niet in elk land wordt op precies dezelfde manier gewerkt als in Nederland. Houd daar rekening mee als je op het laatste moment nog zaken wilt regelen. Behalve cultuurverschillen heb je namelijk ook te maken met een beperkter netwerk om op terug te vallen.

Zoek een partner met ervaring

Een evenement organiseren in het buitenland is zeker niet eenvoudig. Werk daarom samen met een evenementenbureau dat al vaker buiten de landsgrenzen evenementen heeft georganiseerd. Op Eventspot.nl kun je eenvoudig een partner met ervaring vinden die past bij jouw budget.

 
Categorie Organisatie Advies