‘Ja ehh.. dames en heren en dan verklaar ik bij deze de locatie voor geopend’... lauw applausje.. iemand: ‘Waar is de drank?’. Voor een bedrijfsopening of de opening van een nieuwe locatie wil je natuurlijk niet dat bovenstaand scenario zich afspeelt. Gelukkig hoeft dat ook niet. In dit artikel lees je zeven tips voor een knallende opening van je bedrijf.

#1 Champagne!

Bedrijfsopening organiserenTraditioneel het domein van de scheepsdopingen, maar een fles champagne kun je natuurlijk net zo goed gebruiken om een nieuw pand te openen. Het stukslaan van een dure fles tegen de wand geeft gegarandeerd een knallend effect om het nieuwe tijdperk mee in te luiden.

 

Zorg er trouwens ook voor dat de aanwezigen op het moment van knallen zelf wat champagne te drinken hebben. Zo hoeft niemand lichtelijk chagrijnig naar de wegvloeiende drank op de vloer te kijken.

#2 Skydiven

Een lint met een schaar? Kan. Een skydiver met een schaar die vanuit de lucht het lintje komt doorknippen? Dat is pas een spectaculaire opening van je bedrijf of nieuwe vestiging. Zorg er trouwens wel voor dat de persoon met schaar enigszins geoefend is om komische situaties te voorkomen.

#3 Vuurwerk

Knallender dan dit wordt het niet. Een smaakvolle vuurwerkshow om de opening van je bedrijf te vieren. Bedenk je wel dat je hiervoor in de regel toestemming van de gemeente nodig hebt en deze niet automatisch krijgt.

#4 Confetti

Een alternatief op vuurwerk is daarom ook om confetti te knallen bij het openingsmoment. Kies trouwens niet voor een lullig busje van de Hema, maar denk eerder aan confetti van Champions League-achtige proporties. Zo weet je zeker dat het een memorabel moment wordt. Bijkomend voordeel: het is ook behoorlijk Instagrammable.

#5 Muur van ballonnen

Nog een idee in dezelfde categorie. Doorbreek een muur van ballonnen, of laat het ballonnen ‘regenen’ tijdens het openingsmoment. Het geeft je bezoekers ook wat om mee te spelen. Soms wel iets minder fotogeniek.

#6 Lichtshow

Wie de laatste jaren naar het Eurovisie Songfestival heeft gekeken weet dat er tegenwoordig ongelooflijk veel mogelijk is met licht, video en geluid. Met een beetje budget kun je ook een speciale lichtshow laten ontwikkelen voor de feestelijke opening van je evenement.

#7 Bekende Nederlander

Tot slot is er natuurlijk altijd nog de Bekende Nederlander. Je bent er aardig wat extra budget aan kwijt, maar je hebt ook eerder pers en meer bezoekers over de vloer. Probeer wel een BN’er te vinden die op een of andere manier binding heeft met je bedrijf of branche.

Werk samen met een evenementenbureau

Een bedrijfsopening organiseren is vaak meer werk dan je van tevoren inschat. Bovendien wil je op de dag zelf bezig zijn met je bezoekers en niet met logistiek of transport. Op Eventspot.nl vind je daarom de beste partners om een professionele bedrijfsopening te organiseren.

 
Categorie Organisatie Advies