Als het gaat om het kiezen van een webwinkelsoftware, dan kunt u kiezen tussen OS of SaaS:

 

  • OS, ofwel Open Source. Met OS wordt de webwinkel broncode volledig door u of een web developer gecreëerd en beheerd. OS is gratis en de code kunt u personaliseren naar eigen smaak.
  • SaaS, ofwel Software as a Service. Met SaaS wordt de webwinkel gehost op de server van een webwinkel leverancier en kunt u de webwinkel personaliseren voor uw bedrijf. U betaalt een periodiek vast bedrag voor het gebruiken van de webwinkel.

 

Onbeperkte personalisatie met Open Source biedt vele mogelijkheden waarbij je webshops precies naar wens kan bouwen met alle functies van dien. Toch is SaaS vaak een betere keuze als u flexibel, efficiënt en onafhankelijk wilt blijven van web developers.

webshop-lightspeed

Benieuwd waarom? Lees dan verder.

Sneller opzetten en wijzigen

 

Bij SaaS heeft u in principe geen technische kennis nodig om uw webwinkel te bouwen en te wijzigen. Kies simpelweg uit één van de vele professionele thema’s en pas uw webwinkel naar smaak aan. Ook wijzigingen kunt u zelf doorvoeren. Van kleine wijzigingen in de content of design tot een geheel nieuwe webpagina. Aan de algemene code achter de webshops wordt door tientallen developers dagelijks gewerkt voor updates en optimalisatie.

Bij OS dient u zelf de code te creëren of aan te passen bij de opzet en wijzigingen. Als u zelf de kennis niet heeft, bent u genoodzaakt om een web developer hiervoor in te huren. Die vragen vaak om een stevig uurtarief. Ook kan het langer duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd of de opzet klaar is.

 

Bijvoorbeeld: Corné van Willigen, eigenaar van Hificorner.nl, wilde graag een grote Europese webwinkel opzetten. Dat duurde met de OS software Magento minstens anderhalf jaar. Voor een kleinere webwinkel was hij op dit platform ongeveer 6 a 7 maanden bezig met de opzet. En het kostte hem ook nog eens meer dan 150.000 euro(!). Corné zocht naar een alternatief en stapte over naar het SaaS platform Lightspeed. Het resultaat:

“Met Lightspeed heb ik in 3 maanden maar liefst 7 webshops gebouwd. Een leuk side project, Koffieboon.com, heb ik zelfs in een week gerealiseerd. Dit wilde ik al jaren maar met Magento schoot het gewoon niet op.”

Corné van Willigen, eigenaar Hificorner.nl

Ondersteuning en support

 

Een SaaS leverancier staat voor u klaar als u problemen ervaart met uw webwinkel. Dit kan rust bieden als u niet in staat bent om de problemen zelf op te lossen. Bijvoorbeeld als alleen u veel verstand heeft van de webwinkel en u op vakantie bent.

 

Ter voorbeeld: Corné van Hificorner.nl kon dankzij het Support team van Lightspeed met een gerust hart een maand op reis gaan. Het personeel werd namelijk op alle fronten geholpen om bij een storing de website zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen.

“Vroeger, als er in die periode iets mis ging, ging de website plat. Dit bracht enorme verantwoordelijkheden met zich mee voor het team, geen prettige manier van werken… Die zorg is nu weg.”

Corné van Willigen, eigenaar Hificorner.nl

Meer weten?

Ga naar www.lightspeedhq.nl/ecommerce en ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf.

 
 
Categorie Organisatie Advies