Van tonnen tot miljoenen euro’s. Dat is zo ongeveer wat je achter de hand moet hebben als je in een nieuw binnenvaartschip gaat investeren. Hoewel we als Nederland een waterland zijn, is het verkrijgen van een dergelijke bancaire financiering zeker niet eenvoudig. Toch wil je op het water blijven werken, omdat daar je vrijheid en je passie ligt.
 

 

Het financiële alternatief

Dus ga je niet zomaar meer naar een bankinstelling, maar laat je je financieren door een grote groep mensen, de crowd, die in jouw onderneming geloven. Zij ontvangen voor hun inleg natuurlijk een bepaalde rente terug, die voor hen ook interessanter is dan de rente die ze tegenwoordig nog bij de bank krijgen. Dat crowdfunding een serieus alternatief is, blijkt uit de recente cijfers van de KvK. In 2017 is er voor 223 miljoen euro gefinancierd. Alleen al in de eerste helft van 2018 is er voor 154 miljoen euro aan crowdfunding kapitaal opgehaald. Steeds vaker betreft het grote, kapitaalintensieve investeringen, waarbij we zien dat ook de binnenvaart crowdfunding als serieus alternatief aan het ontdekken is.

Crowdfunding is meer dan geld alleen

Een bank zal niet zo snel jouw binnenvaartonderneming voor potentiële nieuwe klanten gaan promoten. Dat is compleet anders bij mensen die vanuit ‘de crowd’ in jouw organisatie investeren. Zij zijn trots op hun investering in jouw bedrijf en zullen dat in veel gevallen ook naar de buitenwereld uitdragen. Dat betekent gratis reclame van investeerders die daardoor mogelijk ook klanten werven. Omdat er nu eenmaal een gezamenlijk belang voor succes is.

Op zoek naar meer vaarvermogen?

Binnenvaartschippers, MKB ondernemers, transportondernemers of binnenvaartadviseurs die snel geld willen hebben van zeer betrokken investeerders adviseren wij deel te nemen aan de gratis informatieavond in Heerjansdam. Doe dat vooral als je echte verhalen over crowdfunding vanuit de praktijk wilt horen. Of neem hier contact met ons op voor meer informatie.

 
 
 
Categorie Financieel Advies