“Het overtypen van factuurgegevens van klanten in de boekhouding. Het uitpakken van dozen vol met papieren bonnetjes, klantenadministraties die op externe dragers zoals USB en dvd worden aangeleverd en het niet altijd hebben van een accuraat financieel totaaloverzicht. Het komt allemaal (nog) voor als je boekhouder, accountant of administrateur bent.”

Maar het kan anders. Alles wat lijkt op repeterende werkzaamheden zal grotendeels door digitale robottechnologie worden vervangen. Software, en dus ook boekhoudsoftware, wordt nu eenmaal steeds slimmer, elke computer rekent sneller ten opzichte van het menselijk brein en doet dit ook nog eens foutloos. Dat digitalisering geen bedreiging is, maar vooral een grote kans biedt, lees je hier:

Digitalisering verandert administratieve werkzaamheden aan twee kanten

Ondernemers gaan slimmer, veiliger en sneller samenwerken met de accountant. Geen papieren dozen of digitale dragers waardoor financiële informatie per ongeluk op straat komt te liggen, maar het scannen van verkoopfacturen, inkoopbonnen en nog heel veel meer, rechtstreeks in de boekhouding van de financiële partner. Of gegevens insturen via een app op je smartphone, waarmee je een foto maakt van welk document dan ook dat met de accountant moet worden gedeeld.

Ondernemers zijn ook geïnteresseerd in snellere betalingen. Het integreren van digitale betaallinks op websites heeft hier een enorm positief effect op. Het scheelt in ieder geval het werk van het opstellen van herinneringsfacturen.

Voor boekhouders, accountants en administrateurs worden repeterende werkzaamheden een stuk eenvoudiger gemaakt. Enerzijds omdat klanten zelf makkelijk aanleveren, anderzijds omdat boekhoudsoftware en softwarekoppelingen het mogelijk maken om onnodige handelingen te vermijden. Denk bijvoorbeeld aan een automatische koppeling tussen de boekhouding en de bank, waardoor mutaties van bankgegevens niet meer handmatig in de administratie hoeven te worden verwerkt.
 

 

Het resultaat?

Gaat het om altijd accuraat en actueel financieel inzicht voor zowel ondernemer als financiële partner? Ja, maar er is een grotere betekenis te geven aan digitalisering van de boekhouding. Door tijdsbesparingen, die met boekhoudsoftware worden gerealiseerd, ontstaat een interessante kans voor meer persoonlijk contact in de vorm van advies en oprechte interesse in de klant. Het digitaliseren van de administratie zorgt dus in feite voor intensivering van de klantrelatie. Een mooiere gedachte is er niet om je als financieel dienstverlener mee te onderscheiden.

Over Kubussmart

Bij Kubussmart lopen we graag voorop om samen met ondernemers en financiële dienstverleners te zorgen voor een gezonde digitale toekomst.

 

 
Categorie Financieel Advies