Het wordt mij vaak gevraagd: 'Al die tijd die je steekt in het schrijven van je blogs, heeft dat nu effect?' Die vraag is best legitiem, want het kost inderdaad veel tijd en energie om regelmatig blogs te schrijven, die dan ook nog met plezier gelezen worden door je doelgroep. Behalve dat het tijd kost, moet je toch ook iedere keer de inspiratie hebben om een onderwerp te verzinnen, research te doen en het op een aansprekende wijze op papier te zetten. Waarom al die moeite doen?

Adverteren of bloggen?

Zakelijk bloggen, heeft dat wel nut?

Eigenlijk is het heel simpel. Wat vind jij leuker om te lezen? Een advertentie waarin een bedrijf zichzelf of producten aanprijst? Of iemand die jou door middel van een blog informeert over een onderwerp waar jij in geïnteresseerd bent?

De meeste mensen zullen kiezen voor de tweede optie. Dat er dan in dat blog verwezen wordt naar vormen van dienstverlening of producten, dat is ineens heel handig geworden, in plaats van platte promotie.

Waarom bloggen nut heeft

Het creëren van authentieke content heeft in de afgelopen jaren het reguliere adverteren voor een groot deel vervangen. De redenen hiervoor zijn divers. Ik noem er een paar:

  • Je creëert een band met de lezers
  • Je vergroot je zichtbaarheid als persoon en als deskundige op een bepaald gebied
  • Je ontwikkelt een groter netwerk
  • Een blog komt betrouwbaarder over dan een advertentie
  • Je kunt meer informatie kwijt in een blog dan in een advertentie
  • Je leert er zelf van, door de reacties en de dialoog die naar aanleiding van jouw blog kan ontstaan
  • Je leert er ook van doordat je bij iedere blog zelf een stukje research doet
  • Je genereert meer traffic naar je website
  • Je verkoopt meer producten en/of je krijgt meer opdrachten

Je blogs zijn jouw visitekaartje

Mijn blogs zijn vaak informeel en met een persoonlijk tintje. Of dat ook jouw stijl is bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Het is tenslotte jouw visitekaartje! Bovendien hangt het ook helemaal af van de branche waarin je zit. Het gaat er vooral om dat je blogs een weerspiegeling zijn van jezelf. Dat je lezers een stukje van jou zien en van wat jou bezighoudt. En dat ze er zelf iets wijzer van worden.

Hoe vaak moet je bloggen?

Hoe vaak je zou moeten bloggen, is een veel gehoorde vraag. Ik ben geneigd om te zeggen dat je toch minstens één keer in de week iets van je moet laten horen. Dat hoeft niet altijd een heel lang verhaal te zijn. Heb je een actief LinkedIn account, waarop je meerdere keren per week iets post? Combineer dat dan met eenmaal per maand een inhoudelijk blog. Dan ben je al heel goed bezig. Wanneer je dan ook nog je blog een extra boost geeft via het platform voor zakelijke bloggers Multiraedt, dan heb je al snel een groot bereik te pakken.

Hulp nodig?

Zie je het toch echt niet zitten om elke maand een blog te schrijven? Misschien kan ik je helpen! Kijk op www.quintem.nl voor meer informatie.

 

 
 
Categorie Marketing Advies