Het grootste crowdfundingplatform van Nederland, Geldvoorelkaar.nl, is het eerste halfjaar van 2019 met 158% gegroeid ten opzichte van het eerste halfjaar van 2018. Daarmee is Geldvoorelkaar.nl vele malen sterker gegroeid dan de andere Nederlandse crowdfundingplatforms, die over deze periode een gemiddelde groei van 38% lieten zien. Geldvoorelkaar.nl speelt met productinnovatie in op verdere groei.

Duurzame leningvariant

Geldvoorelkaar.nl verwacht dat de groei van crowdfunding zal blijven aanhouden, vooral voor het midden- en kleinbedrijf. Daarbij is het essentieel productinnovatie te realiseren. Geldvoorelkaar.nl heeft recent dan ook de nieuwe Duurzame Vastgoedlening geïntroduceerd en toegevoegd aan haar portfolio. Deze lening richt zich vooral op de verduurzaming van vastgoed en sluit aan bij het aantrekken van de vastgoedmarkt.

Klimaatakkoord

Geldvoorelkaar.nl speelde met deze vorig jaar geïntroduceerde leningvariant al bewust in op het recent gelanceerde Klimaatakkoord. Voor vastgoedprojecten die een energielabel A, A+ of A++ hebben bevat de lening zelfs een korting van 10%. Geldvoorelkaar.nl wil met deze leningvariant de verduurzaming en aankoop van energiezuinige panden in Nederland stimuleren. In 2018 besloeg vastgoedfinanciering bij Geldvoorelkaar.nl al 42% van alle financieringen.

Combineren

Met de Duurzame Vastgoedlening worden financieringen verstrekt van € 50.000,- tot € 2.500.000,. De leenvorm maakt het mogelijk verschillende leendelen te combineren en boetevrij (een deel) af te lossen. Daarnaast wordt er tot 90% loan-to-value gefinancierd. De rente wordt in overleg met de geldnemer bepaald. Gemiddeld ligt de rente van de Duurzame Vastgoedlening rond de 5%.

Circulair

Geldvoorelkaar.nl zetelt zelf ook in een zeer duurzaam bedrijfspand aan de A12 in Veenendaal: Vonk360, een innovatief en circulair concept voor flexibele kantoorruimtes. Het gebouw bevat onder andere energieopslag in de heipalen, koelplafonds, automatische verwarming, verlichting, zonwering en zonnepanelen op de gevels.
 
Crowdfundingplatform