Financieren via crowdfunding groeit als kool. Zo is ons eigen crowdfundingplatform, Geldvoorelkaar.nl, het eerste halfjaar van 2019 met 158% gegroeid ten opzichte van het eerste halfjaar van 2018. Daarmee is Geldvoorelkaar.nl vele malen sterker gegroeid dan de andere Nederlandse crowdfundingplatforms, die over deze periode een gemiddelde groei van 38% lieten zien. Die groeit komt onder meer door projecten zoals hieronder is afgebeeld:

In dit voorbeeld kun je zien hoe een grote franchise-onderneming als OAMKB, samen met ons platform de financiering regelt voor een nieuwe franchisenemer. Deze franchisenemer is weliswaar een startende ondernemer, maar heeft een grote franchisegever als ruggensteun. Dat is een enorm voordeel omdat de franchisenemer altijd kan terugvallen op de kennis en ervaring van de franchisegever.

Gezamenlijk wordt een realistisch zakenplan geformuleerd en wordt via crowdfunding de financiering geregeld.

In de onderstaande infographic wordt dit crowdfunding proces geïllustreerd.