nichekantoor starten

Een eigen nichekantoor

Het is een trend in advocatenland: veel (jonge) advocaten starten hun eigen nichekantoor. Welke reden er ook is om dat te doen, een succesvolle onderneming begint met een goede voorbereiding. Vooral op het gebied van ondernemerschap ontbreekt er wellicht de nodige kennis.

Geen wonder dat de Advocaat & Ondernemerdag van Stichting Jonge Balie Nederland een groot succes was. Er is blijkbaar behoefte aan informatie, of zelfs training of opleiding, over alle zaken die je tegenkomt als je je eigen nichekantoor start. En dat zijn vooral heel véél zaken.

Thema's

Waar u in elk geval tijd en aandacht aan zou moeten besteden, zijn de volgende thema's:

  1. Voorbereiding (businessplan voor de bank)
  2. Doelen (korte- en lange termijn)
  3. Marketing & Acquisitie (waaronder je website)
  4. Zichtbaarheid (online en offline)

Het klinkt misschien allemaal heel moeilijk en ingewikkeld, maar het is vooral een kwestie van een planmatige aanpak. En u hoeft het wiel natuurlijk niet zelf uit te vinden. Er zijn experts genoeg die u prima op weg kunnen helpen. Zodat u alles onder controle hebt zodra de eerste cliënten zich bij uw nichekantoor melden. En hoe relaxed is dat?
 
Categorie Marketing Advies