Leergang Conflictmanagement voor HR-adviseurs.

Deze opleiding is ontwikkeld als samenwerkingsproject tussen Hrtalenten en Caleidoscoop leertrajecten.
 

Werk aan een constructieve conflictcultuur

40899689 - conflict management business problem resolve negotiation vectorVeel organisaties zijn in de ban van ‘zelfsturing en zelforganisatie’. De focus komt daarbij vanzelf op verschillen te liggen. Waar dikwijls weinig bij wordt stilgestaan, is dat je conflicten daar als vanzelfsprekend bij krijgt! Het is daarom belangrijk dat er binnen organisaties wordt gewerkt aan een constructieve conflictcultuur. Dat er ruimte komt voor conflicten, als motor voor groei en verandering.

Conflicten op de arbeidsplek zijn voor medewerkers vaak ingrijpende gebeurtenissen. Ze hebben vaak een persoonlijke impact, zeker als er sprake is van een verliezer, maar ze hebben zeker ook impact op de directe collega’s of de organisatie. Conflicten kunnen leiden tot ziekteverzuim, verminderde motivatie en verminderde prestatie. En als ze niet goed worden opgepakt kunnen ze erg lang na-ijlen of worden opgevolgd door weer nieuwe conflicten.

Conflicten gaan niet alleen over de direct betrokken mensen, ze gaan ook over het functioneren van de organisatie, haar ontwikkeling en structuur. Conflicten die tijdig worden (h)erkend, laagdrempelig worden aangepakt, dicht bij de bron, stimuleren vernieuwing, de ontwikkeling van mensen, organisatie en diensten. Dat vraagt om conflictvaardige mensen, conflictbeleid en een structuur en werkwijze die het mogelijk maakt om conflicten constructief te maken.

De HR-adviseur als conflictprofessional

U bent HR-adviseur, in uw werk komt u in aanraking met conflictproblematiek. U wilt uw inzicht en vaardigheden in conflicten vergroten. U wilt zich ontwikkelen tot conflictprofessional zodat u (beter) in staat bent conflicten als leerproces te coachen en uw organisatie te helpen conflictbestendiger te worden. Dan is deze 4-daagse opleiding (een dag per week gedurende 4 weken) te overwegen.

U leert om Conflicten en hun Dynamiek te herkennen en te hanteren; Uw eigen kerncompetenties in te zetten bij conflicten; Conflicten vanuit meerdere perspectieven, o.a. systemisch, te benaderen en te begeleiden; Conflicten in te zetten als bron van organisatieontwikkeling; Een conflict regulerend systeem in uw organisatie te ontwerpen en te implementeren.
U volgt de Leergang bij Caleidoscoop Leertrajecten, een MfN erkend mediation opleidingsinstituut.

Meer Weten?

Uitgebreide informatie vind u op de website:www.caleidoscoop.nu/overige-opleidingen/conflictmanagement-voor-hr-adviseurs/

 
 
 

Verwante artikelen:

 
Categorie Organisatie Advies