De definitie van business intelligence is: “mogelijkheid om te leren, inzichten te verwerven en zich aan te passen aan de competitieve omgeving van uw organisatie”.

Nieuwe inzichten

Business Intelligence – Waarom eigenlijk?

Tegenwoordig is er zo veel informatie dat het soms moeilijk is om te bepalen hoe informatie moet worden vormgegeven om echt waardevol te zijn.  BI tools kunnen u hierbij ondersteunen, vijf belangrijke voordelen voor uw organisatie zijn:

 

1. Alle informatie op één plek.

Gegevens zijn overal, het zit in ERP systemen, financiële systemen, telefooncentrales, boordcomputers, handscanners, RFID tags, de lijst van voorbeelden is eindeloos. Deze systemen bieden vaak rapportage mogelijkheden voor de eigen gegevens, maar business intelligence tools bieden de mogelijkheid deze gegevens te verzamelen en te tonen op één centrale plek.

2. Verminder de kosten, verbeter de productiviteit.

Door automatisch gegevens te verzamelen en deze te presenteren in gedefinieerde rapporten bespaart u een hoop tijd en moeite die door u of uw medewerkers wordt gestoken in het handmatig maken van bijvoorbeeld Excel bestanden.

3. Neem betere beslissingen.

Beslissingen moeten elke dag genomen worden, niet alleen door het management maar door verschillende personen en afdelingen binnen de organisatie. Door het gebruik van een BI tool kunt u niet alleen overzichtelijk de informatie presenteren, maar ook dieper in de gegevens duiken om zo tot een beter geïnformeerde beslissing te komen.

4. Hou doelen en voortgang inzichtelijk.

KPI’s zijn de belangrijkste indicatoren van de performance van uw organisatie.  Door het bepalen van de juiste KPI’s in combinatie met de doelen van uw organisatie en het beschikbaar stellen van deze gegevens kan iedereen gezamenlijk werken aan het realiseren van deze doelen.

5. Nieuwe inzichten

Deze meeste systemen zijn zo ingericht dat ze de vragen beantwoorden die organisaties vooraf kunnen voorzien. Door het gebruik van BI tools heeft u de mogelijkheid te “spelen” met de gegevens om zodoende ad hoc vragen te beantwoorden die u te binnen schieten. Zo kan er sneller ingespeeld worden op nieuwe situaties en bent u de concurrent een stap voor.

 

Meer weten over business intelligence? Neem contact op met Hoogweide B.V.

 

Lees welke 10 elementen zeker niet mogen ontbreken in uw BI Rapportage en onze tips over het optimaliseren van ieder afzonderlijk onderdeel.

Whitepaper: 10 tips voor een goede BI rapportage

 

 
 
Categorie Organisatie Advies