Netwerken is wellicht de meest beproefde en bekendste methode om klanten te werven. Het is een duurzame strategie, echter met beperkingen in bereik en tijd. Klanten werven op grotere schaal en meer efficiënte wijze is natuurlijk nu online mogelijk. Zowel het gebruik van Google Ads als bloggen kunnen voor zakelijke specialisten effectieve strategieën zijn om klanten aan te trekken. Beide methoden hebben verschillende voordelen en kunnen elkaar aanvullen. Hier zijn enkele overwegingen voor elk:
 
klantenwerving
 

Google Ads:

 • Gerichte advertenties: Met Google Ads kun je jouw advertenties richten op specifieke zoekwoorden en demografische gegevens, zodat je potentiële klanten kunt bereiken die actief op zoek zijn naar jouw producten of diensten.
 • Snelle resultaten: Google Ads stelt je in staat om snel zichtbaarheid te krijgen, aangezien jouw advertenties direct worden weergegeven wanneer mensen zoeken naar relevante zoekwoorden.
 • Meetbare prestaties: Je kunt gedetailleerde statistieken en meetgegevens krijgen over de prestaties van jouw advertenties, zoals klikken, vertoningen en conversies, waardoor je jouw campagnes kunt optimaliseren.

Bloggen:

 • Opbouwen van autoriteit en geloofwaardigheid: Door regelmatig waardevolle en informatieve inhoud te delen via een blog, kun je jouw expertise tonen en vertrouwen opbouwen bij potentiële klanten. Dit kan leiden tot een grotere bereidheid om met je samen te werken.
 • Organische zoekresultaten: Goed geschreven blogartikelen die zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines kunnen helpen jouw website hoger te rangschikken in de organische zoekresultaten. Dit kan een duurzame bron van verkeer en klanten opleveren.
 • Lange-termijnvoordelen: Blogartikelen blijven vaak langere tijd beschikbaar op jouw website, waardoor ze potentiële klanten kunnen blijven aantrekken, zelfs jaren na de publicatiedatum. Dit kan leiden tot een gestage stroom van potentiële klanten op de lange termijn.
 • Meetbare prestaties: Ook voor blogs zijn meetbare statistieken beschikbaar. Niet alleen via Google analytics, maar bijvoorbeeld ook bij onze publicatieservice via het dashboard.

Blogstrategieën

Zakelijke specialisten kunnen klanten aantrekken door middel van bloggen op verschillende manieren. Hier zijn enkele strategieën die ze kunnen gebruiken:

 1. Content van hoge kwaliteit leveren: Zakelijke specialisten moeten waardevolle, informatieve en goed geschreven content produceren die relevant is voor hun doelgroep. Door waardevolle inzichten te delen, kunnen ze hun expertise tonen en het vertrouwen van potentiële klanten winnen.
 2. Zoekmachineoptimalisatie (SEO): Het optimaliseren van blogs voor zoekmachines kan ervoor zorgen dat de content beter zichtbaar is in zoekresultaten. Door relevante zoekwoorden en -zinnen op te nemen in de titels, koppen en inhoud van hun blogs, kunnen ze meer organisch verkeer naar hun website genereren.
 3. Gastbloggen: Door te gastbloggen op gerenommeerde websites en blogs binnen hun branche kunnen zakelijke specialisten hun zichtbaarheid vergroten en een nieuw publiek bereiken. Ze kunnen hun expertise delen en tegelijkertijd hun eigen merk en website promoten door een link naar hun eigen content op te nemen.
 4. Promotie via sociale media: Zakelijke specialisten moeten actief zijn op sociale mediaplatforms en hun blogs delen met hun volgers. Door boeiende teasers te delen en mensen naar hun blogs te leiden, kunnen ze meer verkeer naar hun website genereren en potentiële klanten bereiken. Betaald boosten van je content op sociale media is een aantrekkelijke optie.
 5. E-maillijst opbouwen: Door waardevolle content aan te bieden in ruil voor e-mailadressen, kunnen zakelijke specialisten een e-maillijst opbouwen. Ze kunnen regelmatig nieuwsbrieven versturen waarin ze hun nieuwste blogs delen en hun expertise tonen, waardoor ze een betrokken publiek opbouwen en potentiële klanten kunnen aantrekken.
 6. Interactie en betrokkenheid stimuleren: Door de reacties op hun blogs te volgen en te reageren, kunnen zakelijke specialisten een gesprek aangaan met hun lezers. Dit helpt bij het opbouwen van relaties, het beantwoorden van vragen en het tonen van hun expertise. Dit kan potentiële klanten aanspreken en hen aanmoedigen om contact op te nemen.

Het is belangrijk om consistentie en relevantie te behouden bij het bloggen. Door regelmatig waardevolle content te delen en hun expertise te tonen, kunnen zakelijke specialisten hun online aanwezigheid versterken en potentiële klanten aantrekken.

Combineren van Google Ads en bloggen

Het combineren van Google Ads en bloggen kan een krachtige benadering zijn. Je kunt bijvoorbeeld Google Ads gebruiken om specifieke aanbiedingen of promoties te adverteren en mensen naar jouw blog te leiden voor meer informatie. Op jouw blog kun je waardevolle inhoud delen die potentiële klanten helpt bij het oplossen van problemen of het begrijpen van jouw producten en diensten. Dit kan hen aanmoedigen om contact met jou op te nemen of een aankoop te doen.

Het is belangrijk om jouw strategie regelmatig te evalueren en te optimaliseren op basis van de prestaties en het gedrag van jouw doelgroep. Elk bedrijf en elke doelgroep is uniek, dus het is essentieel om te experimenteren en te ontdekken welke benadering het beste werkt voor jouw specifieke situatie.

Tenslotte zijn er uiteraard kostenoverwegingen. Google Ads kan in geval van veel concurrentie zeer kostbaar zijn. Hoog competitieve zoekwoorden kunnen wel € 25 per klik kosten. Is je budget beperkt maar heb je wel genoeg tijd over, dan kun je met alleen uitgebreid bloggen ook je doelstellingen halen.

 
Wil je meer weten over bloggen, raadpleeg dan onze zeer praktische blogcursus. Wij kunnen je ook begeleiding geven bij het bloggen en publiceren van je blogs. Bekijk daarvoor onze publicatieservice. Heb je tenslotte zelf geen tijd om te bloggen, dan is er voor jou onze zeer concurrerende blogservice.