Twitter is een veelgebruikt social medium om in contact te komen met je doelgroep en met deze handige Twittertips kun je jouw plezier in het gebruik van Twitter vergroten.

Twittertips Pride & Proud

 

Tot voor kort was het alleen mogelijk dat jouw volgers je een persoonlijk bericht (direct message, DM) konden sturen.
Onlangs heeft Twitter een wijziging  doorgevoerd in dat beleid.
Op dit moment kan iedereen jou een persoonlijk bericht sturen. Helaas zorgt deze verandering voor veel spamberichten in je Twitter-inbox. Gelukkig kun je deze situatie herstellen op een vrij simpele manier.

Massa DM uitschakelen

  • Log in op Twitter en klik rechtsboven op je profielafbeelding en kies voor 'Instellingen' in het uitklap-menu.
  • Klik  op het tabblad 'Beveiliging en privacy' in het linkerdeelvenster en scroll helemaal naar beneden tot je de optie 'Privéberichten' ziet.
  • Verwijder  het vinkje bij 'Privéberichten ontvangen van iedereen'.

Je kunt nu uiteraard nog steeds privéberichten ontvangen, maar alleen van de mensen die je daadwerkelijk volgt!

Negeren op Twitter

Omdat Twitter veel wordt gebruikt als commerciële en zakelijke tool, kan het zijn dat je mensen volgt, simpelweg omdat dat handig is voor je zakelijke netwerk, of omdat je ze misschien eens een privébericht wilt kunnen sturen.
Zodra je iemand volgt, zul je alle berichten die hij of zij plaatst in je tijdlijn zien...Dat is bij één persoon die af en toe een tweetje post beslist niet erg, maar wanneer je 10 x op één dag dezelfde of soortgelijke tweet zie, welke ook gedurende de week herhaald wordt, kan dit je tijdlijn behoorlijk vervuilen.
Tot voor kort had je maar één  mogelijkheid:  dit account ontvolgen... maar dit hoeft niet meer! Twitter heeft een oplossing bedacht: Anoniem negeren

Wanneer je een account negeert, dan worden de tweets niet meer getoond in je twitterfeed, maar de desbetreffende twitteraar komt dit niet te weten, omdat jullie elkaar blijven volgen, hetgeen inhoudt dat zelfs privéberichten sturen mogelijk blijft.

Om de berichten van  Twitteraccount te negeren, neem je de volgende stappen:

  • navigeer naar een willekeurig bericht van de twitteraar in kwestie en klik je op het pictogram met de drie puntjes, rechtsonder.
  • Klik  op 'Negeren'.

Wanneer je op een later moment de tweets van dit account weer wilt ontvangen in je nieuwsoverzicht ((Twitterfeed), navigeer je naar de Twitteraar in kwestie (die nu niet meer in je tijdlijn getoond wordt), je klikt op de drie puntjes en kies voor 'Niet meer negeren'.  Fijn om te weten dat ook deze actie anoniem is in te stellen.

De Groeps-chat ofwel DM (direct messaging)

De meeste discussies of tweets zijn openbaar en zichtbaar voor iedereen, tenzij je je privacy hebt beschermd met een een slotje.
Het kan handig zijn om gesprekken privé te voeren en daarvoor gebruik te maken van een DM (direct message of privé bericht). Voorheen kon dit uitsluitend één op éen, maar tegenwoordig kun je ook een groepschat starten via de DM. Zo kun je ook een openbare discussie voortzetten in besloten kring of een besloten groepsgesprek beginnen met twitteraars die je zelf selecteert. Privé groepsgesprekken op Twitter zijn te voeren met maximaal 20 mensen.

Twittertip:  Gebruik de DM functie niet te vaak en opdringerig... want dan loop je risico dat twitteraars je ontvolgen, negeren of erger nog.. blokkeren!

Zo werkt een groeps-chat

Voorheen kon je alleen een DM of privébericht op Twitter sturen naar jouw volgers.
Nu kun je zelfs een groepschat houden met meerdere personen. Deze gesprekken zijn alleen zichtbaar voor de deelnemers aan het groepsgesprek, en niet zichtbaar voor anderen. Deze personen hoeven elkaar ook niet allemaal eerst te volgen om te kunnen chatten. Je kunt zo’n groepschat starten met iedereen die jou volgt. En ook de groepsleden kunnen anderen toevoegen. Mensen krijgen er een melding van zodra ze toegevoegd worden aan een groeps DM.

Twittertips

  • Ga via het menu naar ‘Berichten’.
  • Klik op de blauwe knop ‘Nieuw bericht’ (net zoals je een privébericht maakt op Twitter).
  • Voer hier de namen in van twitteraars die jij toe wilt voegen aan de groepschat (tot maximaal 20).

Twittertips

Wil je je persoonlijke bericht wijzigen (zoals mensen toevoegen, de meldingen van zo’n groep aanpassen of wil je niet langer deelnemen aan het groepsgesprek), klik dan op de ‘drie puntjes’ rechtsboven in de hoek en kies de desbetreffende optie.

Videofunctie Twitter

Met de mobiele Twitter app kun je foto’s maken of bewerken, maar kun je ook rechtstreeks video’s van maximaal 30 seconden opnemen, bewerken en delen.

Meer Twittertips lezen? Klik hier!

Wil je je social media uitbesteden? Ook dat kan!

Neem gerust contact met mij op!

Pride & Proud ... Als je gezien wilt worden

 

Verwante publicaties van dezelfde auteur:

 
Categorie Marketing Advies