19646589_s,Ondernemers willen sturenDe week zit er al weer op; je hebt hard gewerkt en dus verwacht je een goed resultaat. Denk je, hoop je. Eigenlijk weet je al dat het niet zo is. Het begon al op maandag met de sales meeting. Veel plannen, bezoekrapporten, en andere kantooractiviteiten, maar de verkopers hadden weinig concrete klantbezoeken voor deze week gepland.

Ook in de onderneming bleek de afstemming tussen de afdelingen niet optimaal. Het is net of de afdelingen allemaal kleine BV-tjes zijn met een eigen visie op de toekomst.

Op deze manier gaan we onze ambitieuze groeidoelstelling voor 2015 dus niet halen en als er niks verandert dan kunnen we de plannen voor 2016 ook beter nu al naar beneden bijstellen. Het is alsof we met elkaar niet begrijpen waar de prioriteiten voor dit bedrijf liggen.

Verantwoordelijkheid, afstemming, communicatie

Plannen en budgetten worden pas serieus genomen als duidelijk is wie verantwoordelijk is voor het realiseren van die plannen én als de plannen op elkaar zijn afgestemd. En heldere communicatie over de bedrijfsdoelstellingen en de gewenste bijdrage van de afdeling aan die doelstellingen is essentieel om de bedrijfsactiviteiten de juiste prioriteit en gewicht te geven.

Een gedetailleerd plan (en rapportage!) per afdeling en medewerker voorkomt dat persoonlijke hobbies en afdelingsprioriteiten het zicht op de echte bedrijfsdoelstellingen vermindert. Het consistent uitdetailleren van plannen lijkt een hele opgave, maar de winst in klanttevredenheid en de betrokkenheid van medewerkers weegt hier ruim tegen op. Als iedereen in uw bedrijf als team gaat functioneren, dan kunt u sturen op heldere doelen en is succes een logisch gevolg.

Doe de Gratis Consistentie Check (vragenlijst)

Waarschijnlijk heb je al wel een voorgevoel hoe consistent de bedrijfsvoering in jouw bedrijf is. De Consistentie Check helpt jou om dit gevoel verder te concretiseren en het geeft ook een aantal suggesties om de consistentie in jouw bedrijf te verbeteren. De rapportage (zie voorbeeld) ontvang je via email binnen 24 uur na afronding van de vragenlijst.

Aan deze consistentie check zijn geen kosten verbonden.

Alle verstrekte gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met derden.

 
 
 

Verwant artikelen:

 
 
 
Categorie Organisatie Advies