"Microsoft Excel is misschien wel de meest gevaarlijke software binnen uw organisatie"

De Excel hel

Bijna elke organisatie heeft er wel last van, complexe Excel excelbestanden in elkaar geknutseld door die enkele persoon met veel verstand van Excel. Elke maand opnieuw moet er met knip-en-plakwerk weer een actuele versie van het bestand worden gemaakt en hoe groter uw organisatie wordt hoe meer Excel bestanden er komen.
 
Dit soort knutselwerk in Excel is fout gevoelig, een regel is snel verwijderd en formules zijn snel gebroken. Uw medewerker is steeds meer tijd kwijt aan het verversen en het bijhouden van de Excel bestanden in plaats van aan de taken waar de medewerker oorspronkelijk voor aangenomen was. Het beheren en delen van informatie met Excel bestanden kan ook voor de nodige uitdagen zorgen:
 

  • Wie heeft wat gewijzigd?
  • Wat is de laatste nieuwe versie van het bestand?
  • Is de data nog wel actueel?

 

Power BI

Excel is een geweldige en flexibele tool, maar als het om rapportage gaat zijn er veel betere mogelijkheden. Met Microsoft Power BI kunt u veel databronnen rechtstreeks koppelen en de informatie visueel en zeer leesbaar presenteren.
Het geeft u de mogelijkheid informatie automatisch te verversen en te delen met anderen. Het voorkomt fouten, bespaart tijd en geeft u een geweldig beeld van uw organisatie zodat u bruikbare informatie heeft om mee te sturen.

 

Voordelen

Ondanks de relatief jonge leeftijd is Power BI al een grote concurrent voor de gevestigde namen in de business intelligence markt. Moderne technologieën, vergaande mogelijkheden tot het koppelen van databronnen en een heldere prijsstelling dragen daar aan bij. Wilt u meer voordelen weten, lees dan onze blog “Power BI – Zes sterkte punten

 
Meer weten over business intelligence? Neem contact op met Hoogweide B.V.

 

 

Lees welke 10 elementen zeker niet mogen ontbreken in uw BI Rapportage en onze tips over het optimaliseren van ieder afzonderlijk onderdeel.

Whitepaper: 10 tips voor een goede BI rapportage

 

 
 
Vergelijkbare publicatie: Waarom is Business Intelligence belangrijk voor uw organisatie?
 
Categorie Organisatie Advies