Je hebt besloten om een BV op te richten, gefeliciteerd! Je bent klaar om je lang gekoesterde droom te gaan verwezenlijken en eindelijk te gaan ondernemen. Maar wat te doen als je (tijdelijk) niet in Nederland woont? Kan je wel een BV oprichten zonder adres in Nederland? Vormt dit een belemmering voor je droom of valt het allemaal wel mee? Door het lezen van dit blogartikel kom jij erachter!

Voordelen van een Nederlandse BV

De BV is de meest voorkomende rechtspersoon in Nederland. Dit komt onder andere vanwege de interessante belastingregels, de beperking van de aansprakelijkheid (dit zorgt ervoor dat bestuurders in principe niet persoonlijk aansprakelijk zijn voor schulden) en de vrij lage startkosten om een BV te beginnen. Lees meer over de voordelen van een BV op onze website.
 

BV oprichten zonder adres in Nederland

BV oprichten zonder adres in Nederland


 

Vereisten voor een Nederlandse BV

De Nederlandse wet vereist een Nederlands adres om een BV op te richten. In theorie is dit waar de Belastingdienst je zou kunnen bezoeken, indien nodig. Louter een postbus is volgens de Nederlandse wet niet toegestaan. Tijdens het oprichten van een BV kijkt de notaris of het aan hem opgegeven adres daadwerkelijk het toekomstige vestigingsadres is. Op deze manier kunnen de Kamer van Koophandel (KvK) en de notaris controleren of er geen bedrijven geregistreerd staan op niet bestaande adressen. Als ondernemer kan jij aan deze eis voldoen door een huurcontract als bewijsstuk aan te leveren.

BV oprichten zonder adres in Nederland

Als je (momenteel) niet in Nederland woont, kun je hier alsnog een BV oprichten. Je hoeft hiervoor niet naar Nederland af te reizen! Je kunt bij de notaris in het buitenland een volmacht tekenen. Door het tekenen van een volmacht kan de notaris in Nederland je BV oprichten. Deze volmacht dient te zijn voorzien van een apostille. Dit is het bewijs dat documenten geldig zijn verklaard voor gebruik in het buitenland.

Is de oprichter van de BV een onderneming?

Zowel een natuurlijk persoon als een buitenlandse onderneming kan een Nederlandse BV oprichten. Wanneer de oprichter van de BV een onderneming is die zich niet in Nederland bevindt, dienen er enkele zaken geregeld te worden. Denk hierbij aan het vertalen van documenten en/of het verkrijgen van een legal opinion. Een legal opinion is een document waardoor de notaris een beeld krijgt van de bestaande juridische situatie waarin de onderneming zich bevindt. Lees hier meer over het oprichten van een BV in Nederland.

Hulp nodig om fouten te voorkomen?

Heb je geen adres in Nederland? Geen zorgen! Wanneer je een BV bij ons opricht, nemen wij je alle zorgen uit handen. Hierdoor kun jij je concentreren op het allerbelangrijkste: je BV! Naast het oprichten van je BV kunnen we je ook helpen met het vinden van een geregistreerd adres in Nederland en het openen van een Nederlands bankrekeningnummer.

Wist je dat je als Ligo member een mooie korting krijgt op de oprichting van je BV en onbeperkt juridisch advies kunt inwinnen van onze specialistische advocaten? Lees hier meer over de voordelen van het Ligo member.

 

Woon je (momenteel) niet in Nederland maar wil je alsnog een BV oprichten? Ligo helpt ondernemers met het vervullen van hun droom door eenvoudig en snel hun BV op te richten. Meer informatie over het oprichten van een BV vind je op onze website.

Heb je hier nog vragen over? Onze Ligo juristen staan elke dag voor je klaar om je te helpen. Je kan ons bereiken via 020-3031043. Daarnaast zijn we elke dag van 9u tot 23u bereikbaar via onze online chat. Ook in het weekend.
 
 
Verwante artikelen:
De voordelen van een persoonlijke holding

 
Categorie Juridisch Advies