Geldvoorelkaar.nl heeft de Crowdfunding Award 2018 gewonnen in de categorie Grootste Platform in Nederland.

Crowdfunding AwardDeze award werd uitgereikt door CrowdfundingCijfers.nl, die verder wist te vermelden dat crowdfunding in 2018 met 48% naar 329 miljoen euro is gegroeid. Het totaal aan gecrowdfunde projecten en ondernemingen in 2018 staat op 8.800. Deze cijfers geven de uitgereikte award uiteraard nog meer glans.

Geldvoorelkaar.nl behoudt daarmee zijn positie als grootste crowdfunding platform in Nederland. Sinds de oprichting in 2011 is er meer dan 154 miljoen euro geïnvesteerd via het platform, in meer dan 1400 projecten. Inmiddels zijn er ruim 216.000 investeringen gedaan via Geldvoorelkaar.nl.

Gemiddeld behalen investeerders via Geldvoorelkaar.nl een bruto rendement van +7,46% en een netto rendement van +4,44% op hun investeringen. Voor 2019 wordt verwacht dat het netto rendement zal stijgen naar een stabiele +5%.
In totaal is er in 2018 in Nederland 329 miljoen euro via crowdfunding gefinancierd. Dat blijkt uit onderzoek van CrowdfundingCijfers.nl, dat tevens de award uitreikt. De verwachting is, dat het hoge groeitempo van de crowdfunding markt zich de komende jaren zal voortzetten.

 
 
Verwante publicaties:

 
Categorie Financieel Advies