Hoe verbeter je je website met SEO en wordt jouw site beter vindbaar en zichtbaar in 2016?

Pride & Proud PR en CommunicatieHet jaar 2015 is bijna voorbij, dus tijd om je te verdiepen in de SEO trends voor 2016.
Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw website ook in 2016 hoog in Google blijft scoren?
Of...nog belangrijker, hoe voorkom je website gaat dalen in de ranking?
SEO trends en tips gelden voor het vasthouden van je ranking of de verbetering van iedere website.
De hoogste tijd om kritisch naar je website te kijken en aan de hand van de onderstaande infographic, samengesteld door ompro.nl, te bepalen welke wijzigingen er in jouw SEO strategie plaats dienen te vinden.

Mobiele bezoekers

Is jouw website mobielvriendelijk? Het is van groot belang dat je een responsive of adaptive webdesign hebt. Dit houdt in dat je website of webwinkel zich automatisch aanpast op mobiele apparaten zoals tablets of smartphones, zodat de webpagina's leesbaar blijven.

Is dit niet het geval? Dan verlies je bezoekers en (potentiële) opdrachtgevers. Naast dat je bezoekers blij zijn dat men je website kan lezen op hun smartphone of tablet, heeft ook Google een voorkeur voor websites die mobielvriendelijk zijn!
Het gebruik van Internet op mobiele apparaten is de laatste jaren exponentieel gegroeid. Het is de verwachting dat deze trend zich nog een aantal jaren doorzet. Het is verstandig om daar nu op in te zetten.

Lange zoektermen

Stop met het denken in korte zoektermen! Wat typ je in als in Google zoekt? Eén woord, twee woorden? Over het algemeen zoekt men vaak op op langere zoekwoordcombinaties. Dit worden ook wel 'longtail' zoektermen genoemd.

Uit recent onderzoek is gebleken dat zoektermen die in Google worden ingevoerd steeds vaker uit ten minste vier woorden bestaan. Doordat gebruikers vaak exact weten waarnaar zij op zoek zijn filteren zij de meest relevante websites eruit.
Internetgebruikers zoeken vaak met vragen en problemen, bijvoorbeeld: Wanneer is de kerstvakantie 2015

Lange zoektermen hebben over het algemeen een hogere conversie (ofwel het beoogde resultaat van een website is groter) dan korte zoektermen. Het is daarom belangrijk om de content (inhoud) van jouw website hierop aan te passen. Met deze vorm van SEO scoor je tegenwoordig hoger en sneller in Google.

Wil je advies voor je online profilering, heb je vragen over je website? Neem dan contact op met Pride & Proud PR en Communicatie
Heb je een gespecialiseerde vraag over zoekmachineoptimalisatie, neem dat contact op bij een SEO specialist als Ompro.

Vind je het interessant om meer artikelen te lezen over je beter kunt scoren op Internet, kijk dan naar mijn tips op mijn website, op Facebook of  Twitter.

SEO tips 2016

In deze handige infographic lees je dé SEO tips voor 2016, gepubliceerd door Ompro.nl. Je kunt deze infographic min of meer zien als een checklist, die je kunt gebruiken om je website te optimaliseren conform de richtlijnen van 2016.
Laat niets aan het toeval over en zorg ervoor dat jouw website helemaal klaar is voor 2016!

SEO 2016

Download hier de infographic

Bronvermelding: Ompro 

 
 
 
Verwante publicaties van dezelfde auteur:

 
Categorie Marketing Advies