Webwinkel gestart

Op een dag weet je het: Ik start een webwinkel! Vol enthousiasme ga je aan de slag en hebt alles op een rijtje. Je weet zeker dat er vraag is naar je producten. Je hebt een goede bedrijfsnaam en domeinnaam bedacht. Je bent geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en je hebt een BTW nummer aangevraagd. Met de goede software heb je een overzichtelijke en professionele site gemaakt. De website is goed beveiligd en ook over de betaalmogelijkheden heb je uiteraard nagedacht. En nu …

webwinkel en boekhouding

Webwinkel gestart en nu … de wetgeving

Regels, regels, regels, ook als webwinkelier word je gehouden aan een flinke lijst met regels:

  • Privacy en auteursrechten.
  • Verplichte informatie m.b.t. je webwinkel.
  • Verplichte productinformatie.
  • Regels bedenktijd.
  • Regels levering en betaling.
  • Regels bestelproces.

Meer informatie over waar je als goede webwinkelier aan moet voldoen, kun je vinden op de website van Autoriteit Consument & Markt.

Ook deze checklist heb je afgehandeld, je bent goed bezig! De website draait en de eerste klanten melden zich. En nu …

Webwinkel gestart en nu … de boekhouding

Als webwinkelier ben je een ondernemer en bij het ondernemerschap komen administratieve verplichtingen om de hoek kijken. De Belastingdienst scant regelmatig het internet om zicht te krijgen op (nieuwe) ondernemersactiviteiten. Dan is het prettig om van jezelf te weten dat alles goed geregistreerd hebt en ook aan je fiscale verplichtingen voldoet. Daarnaast heb je zelf ook profijt van een goede administratie. Je krijgt inzicht in het bestel –en betaalgedrag van je klanten en houdt grip op de voorraad en je inkomen. Maar boekhouden kost tijd, tijd die je misschien liever aan je webwinkel en klanten besteedt. En nu …

Yoursminc biedt de oplossing! Met het online boekhoudprogramma van Yoursminc regel je zelf heel eenvoudig je financiële administratie via de Webshop integratie. Yoursminc ondersteunt diverse webshops als: Mijnwebwinkel, CCVShop en Magento.

Lees meer op www.yoursminc.nl
 
 
 
Verwante publicaties:

 
Categorie Financieel Advies