foto blog roger

Alice in Wonderland komt in allerlei situaties waar ze keuzes moet maken om verder te komen.
Ze ontmoet ook de kat Cheshire en vraagt hem de weg. De kat antwoordt:" Dat hangt af van waar je naar toe wilt." Alice antwoordt:" Het maakt mij niet uit waar naar toe."
Cheshire antwoord: "Als je niet de richting weet, dan maakt de weg ook niet uit."

Ken jezelf want:

Als je niet weet welke richting je opgaat, weet je ook niet welke keuzes je moet maken.

.

.

Welk treinspoor past bij jou?

Het leven dat je volgt lijkt op een treinspoor. Op basis van jouw spoorboekje maak je keuzes, want je wilt ergens naar toe. Hoe vreemd voelt het als je merkt dat je eindstation toch niet op die route ligt. Dan moet je actie ondernemen. Maar hoe? Terwijl je andere mensen vrolijk ziet in- en uitstappen.
Je vraagt je af hoe ze dat doen.

Om jouw treinspoorboekje te vinden moet je inzicht hebben. Inzicht in aspecten waarop jij je keuzes - dus voorkeursgedrag - baseert.  Drijfveren verklaren voor een groot deel het voorkeursgedrag dat mensen vertonen. Daar krijg je energie van en wordt je gelukkig van.

.

Leven vanuit jezelf,  hoe werkt dat?

Als je weet waar je energie van krijgt en wat jou energie kost richt je daarop jouw leven in. Het  houdt ook in dat je vrede hebt met hoe het leven zich in het hier en nu presenteert. Je leeft vanuit jou zelf met je waarden, normen en drijfveren.
En nee, je hebt niet alles in de hand. Die momenten ken jij ook:

  • Ontslag of faillissement
  • Overlijden van familie, vrienden en huisdieren
  • Ongelukken
  • Regelgeving die in jouw nadeel uitpakt
  • Relaties die ongewild doodbloeden

Kortom:
problemen (klein en groot)  die jij ervaart in het dagelijkse leven.
Juist door vanuit jezelf te leven en te handelen houd je de juiste focus - lees treinspoor -  die bij jou past. Dat wil zeggen dat je vooral  leeft en reageert vanuit wie jij in wezen bent. Ongeacht wat anderen van jou denken of verwachten.  Je bent volledig jezelf en altijd in goed contact met je omgeving.

.

Hoe houd je goed contact?

Om goed in contact te zijn met je omgeving - zakelijk en privé - moet iedereen jou begrijpen.  De basis is communicatie. Effectief communiceren, en dat is geen vanzelfsprekendheid. Want uiteindelijk gaat het om humans,  en dus:  emotie, belangen, meetellen, status, geld, macht, relaties, zekerheden, afwisseling, spanning, avontuur, persoonlijke groei en bijdrage aan betere wereld.

Op basis van de drijfveerscan krijg je inzicht (drie niveau’s: medewerker, afdeling, organisatie). Met die inzichten leer je waarom het soms even niet lukt of landt, die communicatie. En natuurlijk wat je dan wel kan doen.

.

En zo verdubbel ik mijn succes?

Je bent nu niet tevreden met jouw spoorboekje of waar je uitstapt.  Dus maak je niet de juiste keuzes. Heel eenvoudig: omdat je inzichten niet volledig zijn, of nog erger, zelfs onjuist zijn. Stel je nu voor dat je wél iedere keer de juiste trein pakt en vrolijk uitstapt. Dat is een wereld van verschil.
En kan je die inzichten effectief communiceren - naar je baas, je klanten, je levensgezel, je omgeving - begrijpt iedereen je. En dat is een fijn gevoel.
Let wel: dat wil niet zeggen dat ze het er ook mee eens zijn.

En die paarden duwen mij vooruit?

Die paarden helpen jou met het regisseren van je leven. Met een paard maak je onzichtbare aspecten tastbaar en direct inzichtelijk: dat lukt nooit in een 1 op 1 gesprek of training. Je leert (weer) te voelen EN daarbij congruent te zijn aan je gevoel. Te zijn wie je echt bent. Daardoor ga je authentiek en in het “nu” communiceren.
De interactie met het paard zorgt ervoor dat je onbewuste (communicatie) processen zichtbaar worden.

.

Paardencoaching sessieWaarom?
Werken met mensen is verbinden én communiceren én afstemmen. Kan je met het paard en hun systeem verbinden én afstemmen,  kan je dat ook goed met mensen.

Jouw houding en gevoel en hoe het paard dat ervaart bepaald de interactie. Daarbij dwing je niks af of leg je niks op of krijg je niks mee: het paard beslist zelf, altijd.

.

Dat moet ik geloven?

Lees 3 referenties van mensen die het hebben ervaren:

Referentie 1
Referentie 2
Referentie 3

.

Regisseer jou leven en verdubbel je succes

Kortom: met de juiste inzichten maak je de passende keuzes. Je regisseert nu jouw leven. En als je daarbij effectief communiceert begrijpt iedereen jou. Onverwachte omstandigheden brengen je minder snel uit evenwicht. Omdat je nu bijstuurt op basis van jouw inzichten.

En nu?

Maak jouw spoorboekje met de bijbehorende drijfveren. Download hieronder het gratis E-(werk)Book: Regisseer je leven en verdubbel je succes

Button download ebook

 
 
 
 
 
 
Verwante artikelen:

 
 
Categorie Organisatie Advies