Uren bijhouden is niet de favoriete taak van veel ondernemers en professionals. En dat blijkt ook uit de cijfers. Onderzoek toont namelijk aan dat slechts 38% van de professionals zijn of haar uren één of meerdere keren per dag registreert. 22% doet dit één of twee keer per maand. Om nauwkeurig je uren te registreren, moet je dit eigenlijk minimaal één keer per dag doen. Hoe langer je ermee wacht, des te meer laat je geheugen je in de steek. Een precieze urenregistratie is van belang voor onder andere het in kaart brengen van benodigde arbeidsuren en voor het opstellen van facturen. In dit artikel lees hoe je je urenregistratie nauwkeurig bijhoudt, zonder er te veel tijd aan te besteden.

Softwareprogramma’s koppelen

Wil je je urenregistratie efficiënt bijhouden? Met het automatiseren van je urenregistratie kun je een hoop tijd besparen door bedrijfsprocessen te versnellen. Zo kun je bijvoorbeeld je urenregistratie koppelen aan een boekhoudpakket of factuurprogramma. Op deze manier kun je gewerkte uren automatisch factureren en eenvoudig inboeken. Met het automatiseren van je tijdsregistratie weet je op elk moment van de dag hoe je ervoor staat.

Uren bijhouden met je smartphone

Je uren automatisch bijhouden: wie wil dat niet?

Met een urenregistratie app kun je op je smartphone ook je urenverantwoording bijhouden en laten automatiseren. Zo zijn er nu apps die je telefoongesprekken automatisch om kunnen zetten in te factureren tijd. Vervolgens kun je deze data gemakkelijk verplaatsen naar een werkrooster of een factuur. Ook zijn er mobiele apps die activiteiten precies kunnen herkennen en vervolgens accuraat rapporteren. Een urenregistratie applicatie beheert automatisch de overgang van de ene naar de andere activiteit. Het systeem detecteert dan de veranderingen in activiteiten op basis van de status van de werknemers opdrachten.

Smartwatch inzetten voor je urenregistratie

Naast je uren bijhouden met tijdsregistratie software via je pc of smartphone, kun je dit nu ook met een smartwatch doen. Met een urenregistratie app speciaal voor je smartwatch kun je efficiënt je uren bijhouden. Je kunt deze applicatie zowel op Andriod als op een Apple watch gebruiken. Het voordeel van een smartwatch is dat deze context aware is. Dit betekent dat via GPS de app altijd weet waar je bent. Wanneer je op de locatie van een klant aankomt klokt de app je automatisch in. Verlaat je de locatie weer, dan wordt je vanzelf ook weer uitgeklokt. Hiermee kun je dus op de seconde nauwkeurig uren registreren. Ook zijn er apps waarmee je eenvoudig met één druk op de knop kunt in- en uitklokt. Het voordeel aan een app op je smartwatch ten opzichte van op je smartphone, is dat je het apparaat niet vast hoeft te houden en gewoon aan je lichaam mee kunt dragen. Erg praktisch!

 
 
 

Verwante artikelen:

 
Categorie Financieel Advies