Een handtekeningenactie vanuit het hart.

Tegen de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA), de vervanger van de VAR.

ZZP’ers lopen massaal vast met wet DBA

zzp-dba-neeZZP’ers voelen zich in de steek gelaten door hun belangenorganisaties, die het wetsvoorstel destijds ondersteunden. In een drang om de schijnzelfstandigheid te bestrijden, kwam de praktische uitvoerbaarheid duidelijk op het tweede plan. De échte ZZP’er wordt daarvan de dupe.

Donderdagavond 29 september is er een debat geweest over de onlangs in werking getreden wet DBA, de vervanger van de VAR, waarmee door middel van modelovereenkomsten de relatie van de ZZP’er met zijn opdrachtgever moet worden vastgelegd. Hier zijn wederom geen concrete resultaten of acties gekomen. Het debat ging voornamelijk over de randzaken en niet over de inhoud.

Stemmen om een vuist te maken naar de politiek.

Daarom is er op de website www.zzp-dba-nee.nl de actie ZZP-DBA-NEE van start gegaan en kunnen ZZP’ers hier hun stem laten horen. De wet moet opnieuw bekeken worden en met genoeg stemmen kunnen wij de politiek hiertoe bewegen.

Wim van de Ven Bestuursvoorzitter van Kubus Coöperatie U.A. en Mr. Joost Feijen, arbeids en bedrijfsjurist bij JaaB advies leggen uit waarom en hoe het werkt.
 

KUBUS VIERKANT NEE DBA ZZP.02 YouTube 720p progressive 2pass CBR from Frank Deuss - DVFVIDEO on Vimeo.

 
Op www.zzp-dba-nee.nl staan 10 redenen vermeld waarom de wet DBA zo snel mogelijk in de prullenbak moet verdwijnen én dat de wetgever eens bij het begin moet beginnen, namelijk éénduidig vaststellen wat een ZZP’er nu is én voor die ZZP’ers échte ondernemersvrijheid waarborgen. Een andere overweging zou kunnen zijn om weer terug te keren naar de VAR. Stem ook!

 
 
 
 
 
 
Verwante artikelen van Wim van de Ven:

 
Categorie Juridisch Advies