E-commerce-bedrijven moeten om te kunnen blijven groeien en concurrerend te blijven, manieren vinden om de inkoop- en verzendkosten te verlagen en de winstmarges te verhogen. Er valt flink op kosten te besparen als er wordt ingezet op een doelmatiger opzet en organisatie van de gehele supply chain, specifiek op het optimaliseren van het volledige proces van verpakkingen en transport.

Denkt u voldoende inzicht in de totale kosten van uw verpakkingsproces te hebben? U kunt met integraal ketenbeheer namelijk veel winst behalen.

Rendementsoptimalisatie door helikopterview inkoop- en verzendkosten

Vele bedrijven werken vanuit een kostencentrum, met verschillende afdelingen die verantwoordelijk zijn voor de kosten en budgetbewaking van hun eigen eenheid. De afdeling inkoop heeft vaak andere targets dan de afdeling logistiek. Dit is terug te zien in de wijze van inkoop en verzending van producten. De afdeling inkoop is veelal sterk gericht op categoriekosten in plaats van totale kosten.

De afdeling logistiek gebruikt regelmatig één koeriersdienst, in plaats van de voordeligste vervoerder of bezorgdienst per regio. Verpakkingen bevatten veeltijds te veel lucht en vrachtwagens zijn nogal eens inefficiënt beladen. Dit alles heeft een negatieve weerslag op de totale kosten.

Kostenbesparingen door verschillende verpakkingsoplossingen

verpakkingsproces

Door de verschillende componenten binnen de supply chain met elkaar in verbinding brengen, maakt u de totale kosten van uw verpakkingsprocessen inzichtelijk. Kostenbesparingen beginnen bij goed onderzoek en een grondige marktanalyse. Er zijn verpakkingsoplossingen in de vorm van doos op maat, standaard (in hoogte verstelbare) verzendverpakkingen en flexibele verpakkingen. Zorgen voor een betere belading en meer pakketten tegelijk vervoeren, leidt tot minder vervoersritten, minder CO2-uitstoot, minder verpakkingsafval én minder kosten.

Ecologische en economische verpakkingsoplossingen

SALVUM is een onafhankelijke en innovatieve specialist in ecologische en economische verpakkingsoplossingen én uw deskundige partner bij een efficiënte en effectieve opzet en organisatie van uw supply chain. Wij zijn voortdurend op zoek naar duurzame vernieuwingen en verbeteringen op het gebied van packaging process solutions, naadloos afgestemd op uw bedrijf en uw bedrijfsdoelstellingen. Wij denken strategisch en tactisch met u mee op de terreinen van inkoop, voorraad, verpakkingen, transport en logistiek. De focus ligt daarbij op kwaliteit en rendementsoptimalisatie voor de korte en lange termijn. U haalt met SALVUM de vereiste marktkennis in huis én u bespaart gelijktijdig op tijd, geld en arbeid op het vlak van verpakkingen en transport.

De vraag van SALVUM is kort maar krachtig: vindt u het vanuit het oogpunt van duurzame verpakkingen interessant om hierover eens met ons af te spreken en van gedachten te wisselen? Uiteraard geheel vrijblijvend. Wij horen graag óf u, en zo ja tegen welke uitdagingen u mogelijk aanloopt in 2019 en de daaropvolgende jaren.

Bel (+31(0) 475 635 805), e-mail (info@salvum-europe.com) of verzend het ingevulde contactformulier voor meer informatie, advies of het maken van een afspraak.

 
 
Categorie Organisatie Advies