Is bloggen goed voor SEO? Het antwoord is ja! Relevante blogs op je website maken een enorm verschil in de manier waarop jouw website zich presenteert in de zoekmachines van Google.
 
ranking
 

Content creatie (blogs, vlogs,video's,e-books) als essentieel onderdeel van de website

Hieronder lees je 6 redenen waarom bloggen de ranking van jouw website verhoogt.

  • Reden 1. Bloggen houdt je website fris en actueel
    Google houdt er niet van om gebruikers verouderde informatie voor te schotelen. Steeds een nieuwe homepage maken dat doe je niet, maar door relevante blogs te schrijven ziet Google je elke keer als vernieuwend en actueel. En dat ben je ook met blogs!
  • Reden 2. Mensen zijn langer op je website
    Precies wat Google wil. De kans dat iemand langer doet over het lezen van je blog dan een productpagina is redelijk groot. Hoe langer mensen op de blogpagina blijven, hoe meer dat Google denkt dat de informatie voor de lezer ook nuttig en interessant is. Overigens is het zo dat SEO-onderzoekers hebben ontdekt dat langere blogberichten van zo’n 2000 woorden wat betreft SEO vaak beter scoren.
  • Reden 3. Blogs geven de mogelijkheid om beter in te spelen op zoekwoorden
    Mensen zoeken vaak in een vragende vorm op Google. “Hoe leg ik parket?” of “Wat zijn de uitdagingen van ondernemers in 2019”, zijn daar voorbeelden van. Deze informatie kun je lang niet altijd kwijt op je web- of productpagina, maar wel in een blog. Deze blog met ‘6 redenen waarom” is daar trouwens ook een voorbeeld van.
  • Reden 4. Blogs bieden de mogelijkheid om interne links te koppelen
    Vergeet nooit om vanaf je blog een link te maken naar de website, de contactpagina of een eerder geschreven gerelateerde blog. Het algoritme van Google herkent vanzelf de onderlinge verbindingen, waardoor de ranking van je website toeneemt. Die van ons nu ook.
  • Reden 5. Gratis reclame vanuit andere sites
    De link van jouw goede kwaliteitsblog zal mogelijk via andere websites worden gedeeld. Google ziet jou hierdoor als betrouwbaar en gezaghebbend over het onderwerp. Met als resultaat wederom een hogere ranking in Google. Hier zou je bijvoorbeeld onze publicatieservice voor in kunnen zetten. Dan weet je dat je het maximale uit je blogs haalt.
  • Reden 6. Blogs zorgen voor contact en verbinding
    Wie relevante blogs schrijft, maakt een grote kans op het verkrijgen van vaste volgers. Een blog is een neutrale manier om zonder ‘push’ verbindingen te leggen en te zorgen voor langdurige relaties. Zolang jouw publiek de blogs waardevol en interessant vindt, zullen ze ook blijven worden gedeeld. Een mooi vooruitzicht!

 
 
Verwante artikelen:

 
Categorie:Marketing Advies