Werk en geluk

gelukHet lijkt een trend, maar er zit meer achter. Geluk als trefwoord. De gelukscoaches rukken op. Er komt aandacht voor werkgeluk. Bedrijven en gemeentes zetten erop in. De gemeente Schagen bestuurt op geluk. Er wordt beleid op gemaakt. En nu willen gemeenten zoals Amsterdam en Den Haag weten hoe dat werkt..
Dikke pluim voor de gemeente Schagen en Nancy Peeters (google maar).

Blijkbaar is het nodig en zijn mensen niet vanzelfsprekend gelukkig. Dit snap ik. Er zijn veel oorzaken aan te wijzen, en iedereen die het nieuws en sociale media volgt zal het met me eens zijn. De wereld verhardt, in allerlei lagen. Dit is te voelen in persoonlijke en zakelijke relaties.

Geluk een gevoel?

Wat is het eigenlijk, geluk? Een staat van zijn, een gevoel…? Kun je het vormen, regelen, aanpakken, opleggen? Wat kun je er eigenlijk mee, vraag je je af. Moeten mensen dat niet zelf verwezenlijken en er 'iets aan doen' als het er niet is?
Stel; je bent teamleider en je voelt aan alles dat de mensen niet blij zijn met hun werk en met elkaar. Hoe pak je dat dan aan? Dit is een grote vraag.  Mijn insteek is: Niet praten maar doen!

Muziek en het brein

Wie kijkt er niet naar De Wereld Draait Door? Die kent Professor Erik Scherder, die in dit programma herhaaldelijk vol passie de werking van ons brein uitlegt. En wat muziek met ons brein doet.

De professor doet dit ook bij de Universiteit van Nederland, en hij heeft zelfs een theatertour, waarmee hij door het land trekt, en volle zalen trekt. Compleet met strijkorkest, om het nog beter uit te leggen.
 
 
 

Muziek en geluk

Hoe bedoel je niet praten maar doen? Muziek moet je doen! Alles wat de professor zegt is waar, alleen hij vergeet het zijn publiek te laten doen. Ja, hij laat in zijn theaterprogramma de zaal gedurende 1 minuut 'vader Jacob' zingen, maar dat is m.i. toch echt onvoldoende. En hier komt mijn expertise om de hoek kijken.

Iedereen kan muziek maken en geluk ervaren

Mijn workshops en trainingen met muziek werken zo; iedere groep, ieder team en ieder bedrijf kan samen muziek maken en instant een geluksgevoel ervaren. Hoe het werkt legt de professor uit, hoe het voelt laat ik je ervaren. Dus ga het doen. Iedereen die in zijn handen kan klappen kan muziek maken. Iets totaal anders laten doen dan de dagelijkse gang opent deuren die anders gesloten zouden blijven en muziek is de allerbeste manier.

Stralende gezichten
Kijk naar de gezichten van de deelnemers op de foto's. Wat zie je? Ontspanning, plezier, verbinding en vertrouwen. Geluk!

 
 
 
 
 
 
Verwante publicaties:

 
Categorie Organisatie Advies