Linkuitwisseling

 

Het belang van een sterke website

website optimalisatie

Op de tippagina Tips voor website ranking wordt gewezen op het belang van een goede website ranking. Een hoge ranking in de zoekmachines is het equivalent van een A1 locatie voor de detailhandel.

Google let vooral op de snelheid van de website, de logische opbouw, consistent gebruik van relevante zoekwoorden, de veiligheid (https) en de schaalbaarheid (ook geschikt voor tablets en mobiel)

Bedrijven geven bijna 50% van hun online reclamebudget uit aan SEO (zoekmachineoptimalisatie) en SEA (pay-per-click advertenties). De juiste SEO zorgt ervoor dat de website makkelijker gevonden wordt en aansluit op de zoekopdrachten (organische gevonden worden in tegenstelling tot betaald gevonden worden). Hoe beter dat op orde is, des te hoger "scoort" de website en des te minder zijn pay-per-click advertenties nodig!
 

Hoe kan linkuitwisseling daarbij helpen?

De score van een website hangt dus grotendeels af van twee factoren: autoriteit en content. De autoriteit van een website wordt afgemeten aan de hand van het aantal inkomende links van andere websites. De ranking in de zoekmachineresultaten is dus grotendeels afhankelijk van de belangrijkheid van de website. Verder moet de content (web-teksten, blogs, e-books) niet alleen bezoekers verleiden, maar ook de algoritmes van Google kunnen bekoren.

Aangezien een link naar de website wordt gezien als een motie van vertrouwen, spreekt het voor zich, dat naarmate meer stemmen (links) worden verkregen, de autoriteit van de website toeneemt.

Een nog veel belangrijkere reden voor het hebben van binnenkomende links is de kruisbestuiving die kan ontstaan, wanneer bedrijven elkaars links uitwisselen. Dit werkt het sterkst bij bedrijven die elkaars diensten of producten aanvullen. Maar ook indien dit niet het geval is, kan niemand bezwaar maken tegen wat gratis reclame. Er kleeft echter een flink bezwaar aan massale wederkerige linkruil: Google is er niet erg van gecharmeerd en beschouwt het als het kunstmatig versterken van de website. Onze methode ondervangt dat bezwaar echter!
 

Het linkruilprogramma van Multiraedt

niet-wederkerige linkruil
Multiraedt ondervangt echter voor haar leden het nadeel van wederkerige links. Door driehoekjes te maken tussen haar leden zorgt Multiraedt ervoor dat de links niet-wederkerig zijn en dat haar leden hun website enorm kunnen versterken met links vanuit andere relevante websites.

Leden die willen deelnemen aan dit niet-wederkerige linkruilprogramma kunnen zich bij ons melden.

De links kunnen eventueel worden voorzien van een korte tekst.

Het is duidelijk dat dit linkruilprogramma alleen werkt, indien de deelnemende leden volledig meewerken. De deelnemers verplichten zich om voor elke link die van hun website geplaatst wordt, een link van een andere niet-gerelateerde link terug te plaatsen. Het betreft dan altijd links van andere bij Multiraedt aangesloten zakelijke specialisten.
 

Aansluiten bij Multiraedt

Deze service maakt onderdeel uit van ons uitgebreide dienstenpakket en is uitsluitend bedoeld voor aangesloten leden. Bent u geïnteresseerd in deelname, dan kunt u hier kijken welke voordelen er aan het lidmaatschap verbonden zijn. U kunt al deelnemen vanaf € 17,- per maand exclusief BTW.
 

Log in en vul hieronder uw gegevens in en wij gaan u opnemen in ons linkruilprogramma.

 
 © Multiraedt 2024