shutterstock_84056905, werk en privé gescheidenVeel leidinggevenden vertellen mij dat ze het lastig vinden als medewerkers het werk en privé niet goed gescheiden kunnen houden. Vooral lastig wordt het als de privé problemen op de werkvloer worden gedeeld en andere collega's gaan zich er mee bemoeien. Betrokkenheid tussen collega's is goed, maar wanneer iemand steeds zijn privé zaken deelt, verschuift vaak de aandacht van het werk naar de problemen.

 

shutterstock_13534006Natuurlijk kun je medewerkers aanspreken op hun gedrag, want vaak hebben ze zelf niet door wat voor invloed dit heeft op de sfeer van de afdeling. Wanneer iemand zijn privé zaken deelt en dit de werkzaamheden dreigt te gaan beïnvloeden is het handig om een verwijs schema te hebben waarin precies staat wat je kunt doen bij welk probleem!

 

shutterstock_40411432Een handig schema dat ik gebruik komt van de FCB. In hun leidraad voor het voeren van gesprekken over verzuim staan handige tips wat je kunt doen om verzuim te voorkomen als je het gesprek met een medewerker aangaat. Hier het schema en een aantal tips wat je kunt doen om de draaglast draagkracht balans weer in evenwicht te brengen.
 
 
 

Stressoren werk (4 A’s)

1

Stressoren privé

2

www.actiefaanhetwerk.nl

 
 
 
 
 
 
 
Verwante publicaties:

 
 
Categorie Organisatie Advies